Felrobbant, ráborult, nekirepült – A legviccesebb Darwin-díjas halálesetek

Szubjektív listánkon összeszedtük az öt legviccesebb díjazottat.

Meghalt, kirepült, elgázolták - csak néhány tragikus haláleset, amivel minden nap találkozunk valamelyik híroldal hírei között. Vannak viszont olyan - balesetekből származó - szerencsétlen esetek is, amik tragédiával végződnek, mégis a kívülállók nem elszörnyülködnek, hanem inkább nevetnek rajtuk.

A Darwin-díjat minden évben a legszürreálisabb halálesetek kapják.
AFP

Évente számtalan ilyen szürreális haláleset történik, melyeket még díjazzák is. A Darwin-díjat közel három évtizede ítélik oda a legviccesebb halálesetnek, így hát volt miből válogatnunk, amikor az öt legszürreálisabb díjazott listáját állítottuk össze.

5. Veszélyes italautomaták

Az első, 1994-es díjat egy amerikai férfi kapta meg, aki nem akart mást, csak annyit, hogy az automata egy pohár ingyen szódát dobjon neki. Azonban ezek az italkiadók elég makacsok, így aztán a férfi az erőszakhoz folyamodott, aminek ő szívta meg a levét: addig rángatta az automatát, amíg az rá nem borult, és agyon nem nyomta . És aki az hinné, hogy ez a legszürreálisabb haláleset listánkon, az nagyot téved.

4. Az idő nagy úr

Sokat lehet hallani öngyilkos merénylőkről, akik szándékosan akarnak embereket eltenni láb alól. Listánk következő szereplői is erre készültek: néhány palesztin terrorista 1999-ben akart merényletet elkövetni, amiben mást nem, saját magukat azonban elég szépen sikerült elrendezniük.

A merénylők Izraelben készültek kicsinálni néhány ott élőt, pontosan azon a napon, amikor ott óraátállítás volt. A terroristák pedig készültek, saját órájukat pontosan át is állították, a pokolgépről azonban elfeledkeztek , így aztán a kis félreértés miatt az autóval együtt hamar a túlvilágra kerültek a robbantók.

3. Állatkerti kaland

Az 1996-os díjazott merész dologra vállalkozott egy indiai állatkertben. A fiatal férfi ugyanis az új év első napján barátjával együtt úgy döntött, hogy közelebbről is szeretne megismerkedni egy bengáli tigrissel , aki viszont - nem túl nagy meglepetésre - ezt nem igazán díjazta. A helyzetet csak tovább fokozta, hogy a tigris nyakába a fiatal - aki erősen illuminált állapotban volt ekkor - egy virágfüzért akart akasztani , melyet - nem túl nagy meglepetésre - a bátrabbnak bizonyult úr nem élt túl.

A másik, a balesetet túlélt fiú később elmondta, hogy amikor barátja a virágfüzért a tigris nyakába akarta akasztani, csak annyit látott, hogy az állat elharapja társa nyakát, aki azonnal meghalt.

2. Száguldás, rakéta szerelem

Az előző évi, 1995-ös évi díjazott a száguldás szerelmese volt, aki az életét adta a gyorsaságért. Az amerikai férfi - hogy minden eddiginél gyorsabban tudjon menni - beszerzett egy gyorsítórakétát , ami sikeresen fel is szerelt kocsijára, sőt, el is indult vele.

Menet közben valószínűleg rájött arra, hogy a 480 km/h-s sebességen nemigen lehet lassítani, így aztán bekövetkezett az, amit bizonyos mesékben már sokszor láthattunk: a férfi a Sziklás-hegység oldalába csapódott.

1. Vissza a feladónak!

Szubjektív listánk első helyezettje szintén egy terrorista, aki amatőrségének köszönheti a 2002-es Darwin-díjat.

Történt ugyanis, hogy az iraki férfi egy levélbombát akart feladni, ám annak díját nem fizette ki teljes egészében, így aztán a csomag visszajutott a feladóhoz , aki ekkorra már teljesen megfeledkezett a robbanékony csomagról, amit felbontott. Gondolom a többit már mindenki sejti.

Természetesen furcsa halálesetek mindenhol történnek, a mi szubjektív listánk szerint ez az az öt eset, ami már tényleg díjat érdemelt. Persze a díjazottak száma évről évre növekszik, így aztán azt nem lehet egyértelműen kimondani, hogy néhány év múlva is ezek lesznek a legviccesebb halálesetek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra