Liszt-díjas operaénekes és a Csillag születik győztese is fellép a szombathelyi székesegyházban

Adventi-karácsonyi koncertsorozatot szerveznek.

Adventi-karácsonyi koncertekkel hangolódhatunk az ünnepre 2023-ban a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban: a fellépők között lesz Pitti Katalin Liszt-díjas, érdemes-kiváló művész, a Szent Efrém Férfikar, valamint László Attila, a Csillag születik harmadik szériájának győztese.

November 25-én Pitti Katalin operaénekes és Pálmai Árpád egyházzenész, valamint Hegedűs Valér zongoraművész nyitja meg a koncertek sorát.

Az operaénekesnő a Magyar Állami Operaház mellett Európa, sőt a világ legnagyobb operaházaiban lépett fel az elmúlt évtizedekben. Évekig tanított a szombathelyi egyetem zenei tanszékén. Hitvallása szerint minden elénekelt mű az élet megnyilvánulásának lehetőségeit és annak erejét sugározza.

December 2-án szombaton a Szent Efrém Férfikart hallhatjuk. A kórus a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségét őrzi és a vokális kortárs zenét is bemutatja.

December 9-én egy fiatal titán, László Attila hangjára telik meg remélhetőleg a székesegyház. A Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes, a Csillag születik harmadik szériájának győztese. Eddig két lemezt jelentetett meg László Attila, aki inkább zenéjével szeretné felhívni magára a közönség figyelmét, nem pedig bulvárszerepléseivel.

December 17-én vasárnap végül egy jótékonysági koncerttel zárul a sorozat. „Napkeltétől napnyugtáig – tradicionális moldvai csángómagyar dallamok” címmel szerveznek jótékonysági koncertet, melyenPetrás Mária és zenekara lesz a fellépő. Ez a koncert ingyenes, de adományokkal lehet támogatni az Aranyhíd EGYMI Napház Alapítványt. Az intézményben tanulásban, valamint értelmileg akadályozott, autista és halmozottan sérült gyermekek óvodai nevelése, általános iskolai, szakiskolai és készségfejlesztő iskolai nevelése-oktatása zajlik.

Szombathelyi Székesegyház
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra