1200 lóerős versenykamion dübörgött ma a szombathelyi Király utcában

Kiss Norbert háromszoros Európa-bajnok kamionversenyző tartott közönségtalálkozót Szombathelyen.

Először járt versenykamionjával együtt a háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert szülővárosában, Szombathelyen. És ha már jött a 1200 lóerős sportgéppel, azt közönségtalálkozón a Király utcában meg is lehetett nézni, egy gyönyörű Ferrarival együtt.

Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző
Kiss Norbert kamionjában.
Mészáros D. Zsolt

Norbinak az elmúlt 10 évben nem volt magyar csapata, ezért nem is jártak ebben a formában a városban. Most viszont van, és miután a múlt hétvégén Olaszországban, Misano-ban egyéniben és csapatban ismét bajnok lett, egy hirtelen jött ötlettől vezérelve tettek egy kis kitérőt Szombathelyre.

Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző
Így néz ki belülről.
Mészáros D. Zsolt
Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző
Ez pedig az 1200 lóerős motor.
Mészáros D. Zsolt
Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző
Az érdeklődők pedig egyre csak gyűltek.
Mészáros D. Zsolt

Az apropó egyébként az volt, hogy Norbi édesanyja, aki az oladi általános iskolában tanít, nyugdíjba ment. Ezért Norbi meglepetésként versenykamionnal érkezett meg az iskola elé. Erre építve akkor már gyorsan egy közönségtalálkozót is szerveztek.

Csak hogy hallhassa a hangját is!

A kamion egyébként, amivel Norbi versenyzik, bivalyerős, hiszen 13 litereres, soros hathengeres dízelmotor van benne, ami 1200 lóerőt tud kipréselni magából. Ehhez 5500Nm nyomaték társul. Kéziváltóval működik, és természetesen nincs benne se ABS, se kipörgésgátló. Egyébként is minden vezetést segítő rendszer szigorúan tiltott a versenyeken.

Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző
Mindenki megcsodálta a versenygépet.
Mészáros D. Zsolt

A kamionok már több mint 30 éve versenyeznek - meséli Kiss Norbert - utcai kamionokkal kezdtek, de ma már egyedileg épített prototípusokat hajtanak. Ő maga 2011-ben kezdett el versenyezni az Európa bajnokságon. 2014-ben és 2015-ben is sikerült bajnoki címet szereznie. Nagyon büszke rá, hogy most a egyéniben és a csapatversenyen is egy magyar csapattal sikerült a dobogó legfelső fokára állnia.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech