Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lyukas fánk alakú felhőkarcoló

Először ennek a létezésében is kételkedtünk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasonlóan jártunk ezzel az épülettel is, mint az erőddé alakítható családi házzal Ha fél a jövőtől, ilyent építsen: ez a ház még egy zombitámadást is visszaver 2018. November 04. 09:13 : hittük is meg nem is létezését, amikor megláttuk a képet az interneten.

Aztán a Google segítségével elég hamar kiderült, hogy a lyukas fánk alakú felhőkarcoló nem fantázia, hanem valóság.

Olyannyira, hogy néhány évvel ezelőtt meg is épült Kantonban (Kína). A 33 emeletes, 138 méter magas épületet olaszok tervezték, és főleg üzleti célt szolgál, de a cégek irodáin kívül egy bevásárlóközpont is van benne.

Nyugat.hu

A megrendelőknek az volt a kívánsága, hogy ne hasonlítson a nyugati felhőkarcolókhoz. Ez az óhaj elég rendesen teljesült. Az épület át van itatva mindenféle kínai szimbolikával, és esti fényben még furcsább a szerkezet, ugyanis a vízen tükrözve egy nyolcas rajzolódik ki.

A középső lyuk átmérője kb. 50 méter.

A kantoni kör alakú felhőkarcolót a CNN beválasztotta a világ 10 legérdekesebb épülete közé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés