Újabb részletek az épülő M86-os gyorsforgalmi út táplánszentkereszti szakaszáról

Jogszabályba foglalják, hogy merre megy a Szombathelytől induló déli szakasz.

A szombathelyi önkormányzat beépíti saját rendezési tervébe az M86-os gyorsforgalmi déli, Körmend felé vezető új szakaszának nyomvonalát - derül ki a jövő heti közgyűlésre készült anyagból.

Erre azért van szükség, mert a TURA-Terv–FŐMTERV–SpeciálTerv Konzorcium készíti az M86-os új szakaszának engedélyeztetési tervdokumentációját, a szombathelyi önkormányzat pedig hátromoldalú településrendezési és településtervezési szerződés megkötlését tervezi a projektben résztvevőkkel.

Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy jogszabályba foglalják az M86-os nyomvonalát. Amit egyébként idén év elején Nemény András polgármester (az akkori rendkívüli jogrend adta felhatalmazásával) el is fogadott Megvan az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közti szakaszának nyomvonala 2021. January 24. 15:07 .

Három változat közül kellett dönteni:

A különbségek a térképen láthatóak, pirossal az A, zölddel a B, barnával a C változat látható.

Forrás: szombathely.hu
 • A térképen látható, hogy az A változat szerint az M86-os a vasútvonal mellett, a jelenlegi nyomvonalon haladna, és csatlakozna az addigra elkészülő M8-as Körmendet északról elkerülő szakaszához.
 • A B változat alapján az M96-as Magyarszecsőd mellett haladva érné el az M8-ast.
 • A C változat pedig arról szól, hogy az M86-os keletről, új nyomvonalon kerülné el Sorokpolányt. Ez a változat szinte a jelenlegi 86-os nyomvonalát követné itt is, a települések elkerülésével.
 • Szombathelynél mindhárom esetben ugyanaz az útvonal. Az új M86-os az elkerülő útról indul, Szentkirály és Táplánszentkereszt között, és Sorokpolánynál érné el a 86-os jelenlegi vonalát.
 • Szombathelyt Táplánszentkeresztnél közelíti meg az M86-os, a települést nyugatról kerüli meg, majd a 86-os elkerülőhöz csatlakozik.

  Kattintson a képre a nagyításhoz! - Az értelmezéshez figyelembe azt is, hogy a rajzon baloldalt van észak.
  Szombathely MJV

  Ha minden a tervek szerint halad, 2022-ben elindulhat a kivitelezés.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tech