Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már nem teljesen nevetséges összegért bérlik Illésék a szombathelyi fociakadémiát

Magunk között szólva, még így sem tűnik egetverő összegnek a díj.

Januárban figyeltünk fel arra, hogy beindult az élet Akkora titokzatosság övezi az Illés Akadémia új épületét, hogy még a szülők is a kerítésen kívül vannak January 14. 11:56 abban a bizonyos nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumban, melynek maszatos történetébe mélyen beleástuk magunkat. Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen 2019. October 20. 18:19 Állami pénzből épült ugyanis fel, éppen az Illés Akadémia közvetlen közelében, de persze nem véletlenül.

Mint azt hosszas utánajárással kiderítettük, már a kezdetektől fogva a magánakadémia bővítésének Mi épül ott a síkon távolban? – Állami pénzből magán fociakadémia Szombathelyen 2019. October 20. 18:19 szánták a 6 milliárd forintos létesítményt, melynek megépítését a Mészáros Lőrinchez köthető ZÁÉV Zrt. nyerte el, szigorúan közbeszerzésen.

Igaz, a történet már 2014-ben elkezdődött, a munkálatoknak csak 2019 nyarán álltak neki, és bár közbeszólt a koronavírus, A tervek szerint 2021 elején indul be az új szombathelyi fociakadémia 2020. June 30. 07:11 egy kis csúszással végül 2020 végére elkészült a létesítmény. Így szépen elkezdtek beköltözni a kollégiumba a focisták, felkapcsolódtak a reflektorok és megkezdődtek az edzések.

Mészáros D. Zsolt

Kérdéseinket már januárban elküldtük a Nemzetközi Sportközpontokhoz, ugyanis kíváncsiak voltunk többek között arra, hogy mikor lépett életbe a bérleti szerződés, történt-e bármiféle szerződés-módosítás, volt-e átadási ceremónia, miként változik az akadémia működése az új épület birtokba vételével.

Két körben, két hónap elteltével sikerült is válaszokat kapnunk, de még így sem mindenre. Akkora titokzatosság övezi ugyanis az Illés Akadémia új épületét, hogy januárban még a szülőket sem engedték be a létesítmény területére, az út és az erdő szélén kellett állniuk, csak a kerítésen keresztül nézhették a gyerekeket.

A Nemzetközi Sportközpontok válaszából azonban megtudtuk, hogy a bérleti szerződés 2020. november 26-án lépett életbe és bizony módosítottak rajta. Mint írják, a felek megemelték a bérleti díjat, illetve mivel megépült a dozmati víztározó, törölték az árvízkárok fedezetéül szolgáló biztosíték fizetési kötelezettségét is.

Mészáros D. Zsolt

Ez azonban csak újabb kérdéseket vetett fel bennünk, így küldtük az újabb levelet, azt tudakolva, pontosan mennyivel emelték a bérleti díjat, illetve ennek fényében emelkedtek vagy csökkentek a bérlőt terhelő költségek.

Korábban kiderítettük, Megtudtuk, mennyiért bérli majd az Illés Akadémia az új szombathelyi fociakadémiát 2019. November 05. 09:03 hogy a bérleti szerződés 15 évre szól és a teljeskörű fenntartás, valamint üzemeltetés mellett a finoman szólva sem boros 400 ezer forint + áfát kell havonta fizetnie bérleti díjként az Illés Sport Alapítványnak.

Most kiderült, hogy a bérleti díjat 50 százalékkal megemelték, ennek alapján pedig a bérlőt terhelő költségek is nőttek.

A bérlő költségei még így sem tűnnek megfizethetetlennek, főleg, ha hozzátesszük, hogy Illésék fejének már nem fájnia az árvízvédelemmel kapcsolatos költségek és feladatok miatt. Lám, milyen jó, hogy elkészült a dozmati víztározó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra