Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Ő volt a magyar színjátszás históriájában az első igazi sztár” – 160 éve született Márkus Emília

A WSSz alapító tagja, Csonka Szilvia bújik a híres szombathelyi színművésznő bőrébe.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Ő volt a magyar színjátszás históriájában az első igazi sztár. Ezt a kifejezést akkortájt még nem használtuk. De, ami vele, körülötte történt, igazán megtestesíti azt, amit a mai sztár jellege igényel” – Bálint Lajos.

Csonka Szilvia mint Márkus Emília
Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház

Szeptember 10-én, csütörtökön ünnepeljük a szombathelyi Márkus Emília születésének 160. évfordulóját, ez alkalomból pedig fotósorozattal emlékezik rá a Weöres Sándor Színház. A szülési szabadságáról most visszatérő Csonka Szilvia bújt a híres szombathelyi színművésznő bőrébe, de nem csak egy fotózás erejéig.

A jeles nap estéjén, 18:30-tól a színház aznapi közönségét és az érdeklődőket élő játékkal is meglepi majd Csonka Szilvia a Krúdy Klubban, majd fent, a Márkus Emília terem előtt személyesen is lehet vele találkozni.

Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház

„Ha van híres szombathelyi nő, akkor Márkus Emma az volt: sok évtizedes, kivételes színpadi ragyogása egyrészt az "örökasszony" diadalútja, másrészt egy lázadó, öntudatos nő vonzó története. Tessék csak megnézni azt a gyerekkori fotográfiát az 1860-as évekből: a három testvér között azt az egyenes derekú, fürtös szőke angyalt, akinek a lába még nem ér le a magas támlás székről, de olyan eltökéltséggel néz a fényképezőgép lencséjébe, mint akinek nagy céljai vannak. Időközben célt ért szülővárosa is, Márkus Emmának pedig járt a jutalomjáték Szombathely első, állandó társulattal bíró kőszínháza, a Weöres Sándor Színház 2009-es bemutatkozó előadásában. Ez a 9700 című időutazás, benne Csonka Szilvia játszotta a szőke csodát” – Ölbei Lívia

Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra