Kiderült, hogy melyek a legpocsékabb vasútvonalak az országban

És az is, hogy Vas megyében található az a vonal, ahol egyetlen hiba sem fordult elő tavaly.

A Budapest-Cegléd-Debrecen-Záhony vonal számított 2022-ben is a legproblémásabb vasútvonalnak Magyarországon - derül ki a hvg.hu összeállításából , mely a Mávinform adatain alapul.

A lap figyelembe vette, mennyit késnek az adott vonalon a vonatok, hány járat marad ki, milyen gyakoriak a pálya meghibásodásai. Az időjárás és a balesetek okozta késéseket és fennakadásokat nem vették figyelembe, mert azokért nem a vasút a felelős.

Mint kiderült, a záhonyi vonal harmadik éve számít a legproblémásabbnak, az idén azonban megközelítette a második helyre befutó Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonal. A harmadik helyen a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely pálya végzett.

Az ország kétvágányú vasútvonalai
Forrás: vonattal-termeszetesen.blog.hu

Itt azonban már jönnek a dunántúli vonalak. A negyedik helyen található a Balaton déli partján is végigfutó Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonal.

Az ötödiken pedig a Vas megyeiket is érintő Budapest-Győr-Rajka vonal.

Az első tízben ott van még a Budapest-Pécs pálya is.

A tíz legproblémásabb vonal

1. Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony
2. Budapest–Újszász–Békéscsaba–Lőkösháza
3. Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely
4. Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes
5. Budapest–Győr–Rajka
6. Budapest–Pécs
7. Szeged–Békéscsaba
8. Budapest–Vác–Szob
9. Budapest–Lajosmizse–Kecskemét
10. Budapest–Esztergom

A második tízbe, azaz a 11-20. helyre főként országos szempontból is fontos, de olyan vonalak jutottak, amelyekre nem zúdul rá a budapesti agglomeráció forgalma.

Itt szerepel a Székesfehérvár-Szombathely, a Székesfehérvár-Tapolca és a Bajánsenye-Zalaegerszeg-Boba vonal is.

A második tíz legproblémásabb vonal

1. Székesfehérvár-Szombathely
2. Székesfehérvár-Tapolca
3. Cegléd-Szeged
4. Debrecen-Füzesabony
5. Hatvan-Szolnok
6. Miskolc-Hidasnémet
7. Hatvan-Somoskőújfalu
8. Debrecen-Nagykereki
9. Budapest-Veresegyház-Vác
10. Bajánsenye-Zalaegerszeg-Boba

A hibátlan vasútvonalak

Ebbe az elitbe azok a vonalak tartoznak, ahol tavaly egyetlen meghibásodás sem történt. Az ország 85 vasútvonalából csak három ilyen volt 2022-ben.

A Szombathely-Kőszeg vonalon egyetlen meghibásodás sem volt tavaly
GYSEV
 • Az első helyen áll a Szombathely-Kőszeg vonal, ahol a GYSEV naponta 17 vonatpárt közlekedtet.
 • Az ország másik végében, a Mátészalka és Csenger közötti 33 kilométeren sem volt gond, persze ott naponta csak két vonat megy el az egyik irányba, kettő a másikba.
 • Végül a Fertőszentmiklós és Neusiedl am See közötti vonal mindössze 3 kilométeres magyarországi szakaszán szintén nem volt meghibásodás tavaly.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tech