Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Májustól jön a vármegyei és az országos közlekedési bérlet

Orbán jelentette be, de az áron kívül elég nagy a zűrzavar.

Orbán Viktor tömegközlekedési vármegyei és országbérlet bevezetését jelentette be "Világ a vadnyugat felé vette az irányt" – Orbán Viktor évet értékelt February 18. 16:02 szombati évértékelőjében. A két új bérletet május elsejétől fogják bevezetni, a vármegyei bérlet minden vármegyében ugyanannyiba, havonta 9450 forintba, az országos pedig havonta 18 900 forintba fog kerülni.

A Telex azt írja, hogy ezzel a bérlettel a MÁV és a Volánbusz helyközi járatain lehet majd utazni, a részletszabályokat azonban még nem tisztázták. A portál úgy tudja, hogy a városi tömegközlekedést nem integrálják a rendszerbe. Azaz jegyet vagy bérletet kell váltani, ha valaki a helyi közösségi közlekedési cég járatain utazna az új bérlettel.

A vármegyei bérlet egyes számítások szerint 30 százalékos bevételkiesést jelent majd a MÁV-nak. Egyebek között azért, mert ugyanannyiba kerül majd a fővárosi agglomerációban (ahonnan eddig a menetdíjbevétel zöme jött), mint a távoli, tömegközlekedést sokkal kevésbé használó megyékben. Azt, hogy az országbérletnek milyen további hatása lesz a vasúttársaság vagy a Volán költségvetésére, egyelőre nem tudni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra