Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már a belvárosban is cserélik a lámpákat Szombathelyen

Ha közel vannak oszlopok, több fény lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elcsendesedni látszik a szombathelyi lámpaháború Az új lámpákkal is szuper lehetne a szombathelyi közvilágítás, de ehhez kevés a 1,14 milliárd forint 2019. February 18. 07:48 , amely korábban azért borzolta a kedélyeket, mert közvetve érintve van – most már csak inkább volt – a miniszterelnök vejének cége, újabban pedig az, hogy mennyi értelme az égőcserének.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ez utóbbi láthatóan politikai meggyőződés kérdése: a kormánypártiak inkább fényesebbnek, míg az ellenzékiek inkább sötétebbnek látták az égőcserén átesett utcákat.

Mint kiderült Az új lámpákkal is szuper lehetne a szombathelyi közvilágítás, de ehhez kevés a 1,14 milliárd forint 2019. February 18. 07:48 , mindkét félnek igaza van: valójában egy egyszerű technikai kérdés dönti el, hogy jól vagy rosszabbul járnak a lakók: az oszlopok egymástól való távolsága.

A távolabb levő oszlopok esetében a hagyományos, míg a közelebbi oszlopok esetében az új égők adnak nagyobb fényt.

Józing Antal (telefonos fotó)

Mindenesetre a belvárosban is elkezdődött az égők cseréje, tegnap például a Wesselényi utcában láttuk a Roneko Kft. járművét és munkásait.

Az egész városra kiterjedő csere egyébként 1,14 milliárd forintba kerül, ezt tulajdonképpen hitelként vette fel a város. A szerződésben rögzített konstrukció szerint a K&H Bank kifizeti a két alvállalkozót, az új lámpákat lízingbe adja az önkormányzatnak, a város pedig 12 évig fizeti a lízingdíjat. A LED-es lámpáktól 50 százalékos energiamegtakarítást várnak, az önkormányzat a megtakarított összegből akarja fizetni a törlesztést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés