Már egy kínai gyártó is beelőzte az iPhone-t

Továbbra is a Samsung az élen.

„Beérett a Xiaominál a nemzetközi terjeszkedés stratégiája, a második negyedévben a kínai mobilgyártó lenyomta az Apple-t, már több telefont adott el, mint amerikai riválisa, amire még soha nem volt példa” - írja a Portfolio.hu a Canalys.com most közzétett adataira hivatkozva.

A Xiaomi így már a Samsung mögött a világ 2. legnagyobb mobilgyártója 17 százalékos piaci részesedéssel. Még ennél is mellbevágóbb, hogy a kínai cég a második negyedévben 83 százalékkal tudta növeli értékesítéseit. (Összehasonlításként: az Apple esetében ez a szám 1 százalék volt.)

Hirtelen nőtt nagyra a Xiaomi
Pixabay.hu

Igaz, a Xiaomi főként az olcsóbb készülékeknek köszönhetően tudott piacot szerezni, a telefonjainak átlagos értékesítési ára 75 százalékkal alacsonyabb, mint az Apple készülékei .

Ugyanakkor újabban megcélozta a felső kategóriás telefonok piacát is, idén piacra dobta az Mi 11 Ultrát, amelynek kezdőára 5999 jüan (928 dollár), valamint a hajtogatható telefonját, az Mi Mix Foldot, amely 9999 jüantól indul.

A negyedik és az ötödik helyen egyébként szintén kínai márkák (Oppo, Vivo) vertek tanyát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech