Már egy magyar város is bejelentette: bezárják a szállodát, múzeumot, edzőtermet, galériát

Érdekesnek ígérkezik az idei tél.

„Számolunk, racionalizálunk, a falig hátrálunk, s megpróbálunk túlélni.” Többek közt ezt mondta a Népszava újságírójának Nagyatád polgármestere.

„Bizonyos intézményeket bezárunk, s csak temperáló fűtést tartunk fenn, hogy ne menjenek tönkre a berendezések, ne vizesedjenek a falak. Így a fűtési szezonra bezárjuk a múzeumot, a művészeti galériát, a klubházat, az edzőtermet és az ifjúsági klubot. A könyvtár pedig csak heti egy nap lesz nyitva” – tette hozzá Ormai István.

A Somogy megyei városban az energiaárak elszabadulásával nemcsak az önkormányzat került nagy bajba. Számtalan helyi cég működése ellehetetlenült, és dominóként dőlnek most össze.

Nagyatád
Nagyatad.hu

Egy szálloda már jelezte, hogy a fűtési szezonban képtelenek lesznek kitermelni a működési költséget, így október 31-től bezár, és több másik is erre készül, hasonlóan az éttermekhez.

Az is eldőlt, hogy hat óvodai egységből kettőre lakat kerül a fűtési szezonra, így próbálva csökkenteni a működési költségeket.

Nagyatád helyzete minden bizonnyal nem egyedülálló. Érdekes télnek nézünk elébe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság