Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már Hegyfaluig utazhatunk kétszer két sávon

Kilométerenként kétmilliárdba került az új szakasz.

Átadták a forgalomnak pénteken az M86-os számú gyorsforgalmi autóút 15,9 milliárd forintos beruházással elkészült, Szeleste és Hegyfalu közötti, 7,5 kilométer hosszúságú szakaszát.

A fejlesztést 80 százalékban az EU támogatta. Vas megyében így Szombathelytől Hegyfaluig már 26 kilométer hosszan lehet az M86-os gyorsforgalmi autóúton közlekedni, a további 33,4 kilométer hosszúságú Szeleste és Csorna közötti szakaszt pedig a tervek szerint jövőre készül el, 2016 őszétől használhatják majd a közlekedők.

Ez még a tavalyi szombathelyi átadón készült
Bonyhádi Zoltán

A Szeleste és Hegyfalu közötti szakasz 2x2 sávon, új nyomvonalon, egy külön szintű csomóponttal, 12 híddal és két körforgalommal épült meg, teljesen elkerülve Szeleste, Pósfa és Hegyfalu községeket.

A következő nagy projekt az M87 lehet Kőszeg és az osztrák S31 felé

Hende Csaba (Fidesz), Szombathely és térsége országgyűlési képviselője az átadó ünnepségen azt is elmondta, hogy a következő nagy közútfejlesztés Vas megyében a Szombathelyt Kőszeggel összekötő négysávos gyorsforgalmi út megépítése, amely csatlakozhat majd az osztrák S31-es gyorsforgalmi autóúthoz.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója a helyszínén elmondta, jól haladnak a Hegyfalu-Csorna közötti 33,4 hosszúságú szakasz építésével is, a felén már beépítették a két alsó réteg aszfaltot, és októberben a kopóréteg építése is megkezdődik.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Átadták a csornai elkerülőt - "Köszi Ipi, köszi Bubu!" címmel megjelent az első elkerülős videó is

Szerda kora este az M85-ös még hiányzó, Csorna-Kóny szakaszát is megnyitották a forgalom előtt. De közben a 86-os építésétől elvettek 20 millió forintot.

Két év múlva Kőszegtől száguldhatunk Bécsig, Szombathelytől talán csak 10 év múlva lehet

Az osztrákok megelégelték a magyar fél döntésképtelenségét.

Hogy áll most az M86-os út Szombathelytől Győrig?

Hol van már kész a négysávos szakasz, hol épül, hol vannak lezárások, mi mikorra lesz kész? Térképen is mutatjuk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet