Alakul a nádasdi elkerülő, épül a nagy fal - Nézzék, Körmend után milyen óriási zajfogót húznak!

Pár napja a 86-os és a 76-os főutak kereszteződésénél fotózkodtunk. Jelentjük, hamarosan kész az elkerülő, a Hegyalja Csárdának jórészt tényleg hűlt helye!

Még 2013 novemberében, szállingózó hó és jeges szél kíséretében adta át Hende Csaba és V. Németh Zsolt a 86-os Négysávosra izmosodott a 86-os főút 2013. November 26. 16:38 főút 2x2 sávos, körmendi szakaszát. Ugyanebben az évben közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF),

hogy a 86-os és a 76-os főutak Nádasd-Hegyhátsál-Katafa közös elkerülő szakaszát, 6 kilométer hosszan, új nyomvonalon építi ki

.

Ugyan készre az elkerülőt már idén nyár végére ígérték, az átadásra még pár napot-hetet várni kell. De lássuk, hogy állnak most, szeptember közepén a munkálatokkal?

Épül a 76-os Katafánál
Épül a 76-os Katafánál
Bonyhádi Zoltán

Egy biztos, a nádasdi elkerülő környékén mostanság naponta változik a kép. Jó hír ez, dolgoznak, dolgoznak.

Épül a 76-os Katafánál
Bonyhádi Zoltán

Az utóbbi egy évben hol itt, hol ott zártak le szakaszokat, adtak vissza a forgalomnak, tettek ki megállító lámpákat... Mostanra viszont egyre könnyebb áthaladni a Körmend-katafai domboldalon.

Épül a 76-os Katafánál
Épül a 76-os Katafánál
Bonyhádi Zoltán

A legendás Hegyaljai Szarvas Csárdának, legalábbis jó részének már tényleg hűlt helye, a 86-os betonút lett a sírboltja.

Épül a 76-os Katafánál
A távolban még látszik a ledózerolt Hegyaljai Csárda hátsó traktusa. Ennyi maradt belőle, ez se sokáig
Bonyhádi Zoltán

A 86-os és a 76-os főutak csomópontja után, a domboldalba épített mega zajvédő falak is szinte készek. Szürreális látvány. Minden bizonnyal ez lesz Vas megye legnagyobb The Wall-ja (na jó, fala).

Épül a 76-os Katafánál
Zavarba ejtő kolosszus
Bonyhádi Zoltán

Egyébként annyi sajtótájékoztatón, projektbejelentésen, útátadón és terepbejáráson voltunk már az M86-os úttal kapcsolatban, azt megszámlálni is nehéz lenne. Ide kattintva rengeteg kapcsolódó cikkünk olvasható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Aki teheti, kerülje el a 86-os körmendi szakaszát

Öt lámpa irányítja a forgalmat és hosszú sorok várnak az átjutásra.

Négysávosra izmosodott a 86-os főút

Igaz, csak 3,2 km-en, Körmend és Egyházasrádóc között. Viharos szeles, havazásos útátadó, Hende Csabával.

Integető autósokkal adta át Hende a 86-os új szakaszát, pedig az még kész sincs

A Szombathely és Vát közötti új szakaszon 60 kilométer per órás a sebességkorlátozás.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria

Tovább az oldalra