Két év múlva Kőszegtől száguldhatunk Bécsig, Szombathelytől talán csak 10 év múlva lehet

Megépítik az elkerülőt az osztrákok a kőszegi határtól az S31-es gyorsforgalmiig, megelégelték a magyar fél döntésképtelenségét, nem várnak ránk.

Már egy ideje látszik az építkezés a határ másik oldalán, 2017-re be is fejezik az útépítést az osztrákok, amíg nálunk 2020-ig egy kapavágás sem történik Vas megyében nem épül út 2020-ig 2015. January 26. 12:12 a Szombathely-Bécs vonalon. Egyelőre csak Kőszegtől lesz kényelmes és gyors kocsikázás az osztrák fővárosba, igaz korábban nem ezt ígérték az M87-es úttal kapcsolatban.

Wikipédia

Régóta húzódott a magyar határ és az S31-es összekötése, korábban mi is írtunk róla Stop az M87-esnek – Nem lesz új kijárat Ausztria felé 2011. January 21. 09:05 . Az egyik verzió szerint egy gyorsforgalmi út épült volna magyar oldalon - Ólmodnál - az osztrákok pedig onnan építik meg az utat a gyorsforgalmijukig. Népszavazást tartottak mindkét országban, a lakosság ha nem is tiltakozott, de nemmel voksolt, így továbbra sem kezdték el a munkát.

Rattersdorfnál jobbra
kurir.at

Évek teltek el, majd a szomszédok döntöttek: Rattersdorftól építik meg az utat az S31-es gyorsforgalmiig, függyetlenül attól, hogy a határ másik oldalán hogy állnak az építkezések.

Gyorsabb lesz Bécsbe jutni, az osztrákok nem várhatnak a magyar útépítés "lendületes" tempójára

A Kőszeg-Rattersdorf határátkelő után jobbra, át Mannersdorfon, Unterloisdorf előtt a hídnál balra, Oberloisdorfon keresztül Steinberg központjáig, ott jobbra, a Plusnál (Zielpunkt) jobbra kikanyarodva fel a dombon majd a körforgalomban balra az S31-re: irány Bécs! - Bizonyára sok Bécsbe járónak ismerős ez az útvonal, de két év múlva ezek a falvak is fellélegezhetnek ha elkészül az új út.

A tervezett B61a út nyomvonala
bvz.at

Ez majd rendkívül meggyorsítja a Bécsbe jutást, részben a magyaroknak is. És lehetne gyorsabb is, ha elkészülne az M87-es, de mint korábban kiderült: 2020-ig nem épül út Vas megyében. Korábban pont ezt a szakaszt emlegették egy M86-os roashow-n, Kovács Ferenc akkori útügyi biztos 2020-ra ígérte az M87 elkészültét Júliusban már 2x2 sávon repeszthetünk Szelestéig 2014. March 20. 14:14 , azok után nem sokkal, hogy bejelentették az osztrákok az építkezést.

Az M87-esről sok verzió szóba jött a korábbi években, négysávos és kétsávos tervek is. A jelenlegi helyzet szerint ez most mindegy. A két ország eredetileg összehangoltan akarta ezt az útépítést megcsinálni, de nem várhattak a magyarokra, hiszen nálunk először 2020-ra ígértek utat - már az is három év lemaradás hozzájuk képest - de később az is kiderült, hogy 2020-ig neki sem állunk, így bizonytalan a Szombathely-Kőszeg szakasz, talán tíz év múlva már az is meglesz.

2014-ben kezdték az építkezést az osztrákok
bvz.at

Nemrégiben írtunk az S7-es gyorsforgalmi építéséről is BRÉKING! Az osztrákok megépítik a 8-as főút folytatását az A2-es autópályáig 2015. February 13. 10:47 . Ott hasonló a helyzet, a magyar oldalon a 8-as főút fejlesztésére és négysávosítására már készültek tervek, arról is szó volt, hogy 2014-15-ben elindul a munka, de a legújabb hírek szerint 2020 előtt nem indul el a főút felújítása és fejlesztése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál