Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két év múlva Kőszegtől száguldhatunk Bécsig, Szombathelytől talán csak 10 év múlva lehet

Megépítik az elkerülőt az osztrákok a kőszegi határtól az S31-es gyorsforgalmiig, megelégelték a magyar fél döntésképtelenségét, nem várnak ránk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már egy ideje látszik az építkezés a határ másik oldalán, 2017-re be is fejezik az útépítést az osztrákok, amíg nálunk 2020-ig egy kapavágás sem történik Vas megyében nem épül út 2020-ig 2015. January 26. 12:12 a Szombathely-Bécs vonalon. Egyelőre csak Kőszegtől lesz kényelmes és gyors kocsikázás az osztrák fővárosba, igaz korábban nem ezt ígérték az M87-es úttal kapcsolatban.

Wikipédia
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Régóta húzódott a magyar határ és az S31-es összekötése, korábban mi is írtunk róla Stop az M87-esnek – Nem lesz új kijárat Ausztria felé 2011. January 21. 09:05 . Az egyik verzió szerint egy gyorsforgalmi út épült volna magyar oldalon - Ólmodnál - az osztrákok pedig onnan építik meg az utat a gyorsforgalmijukig. Népszavazást tartottak mindkét országban, a lakosság ha nem is tiltakozott, de nemmel voksolt, így továbbra sem kezdték el a munkát.

Rattersdorfnál jobbra
kurir.at

Évek teltek el, majd a szomszédok döntöttek: Rattersdorftól építik meg az utat az S31-es gyorsforgalmiig, függyetlenül attól, hogy a határ másik oldalán hogy állnak az építkezések.

Gyorsabb lesz Bécsbe jutni, az osztrákok nem várhatnak a magyar útépítés "lendületes" tempójára

A Kőszeg-Rattersdorf határátkelő után jobbra, át Mannersdorfon, Unterloisdorf előtt a hídnál balra, Oberloisdorfon keresztül Steinberg központjáig, ott jobbra, a Plusnál (Zielpunkt) jobbra kikanyarodva fel a dombon majd a körforgalomban balra az S31-re: irány Bécs! - Bizonyára sok Bécsbe járónak ismerős ez az útvonal, de két év múlva ezek a falvak is fellélegezhetnek ha elkészül az új út.

A tervezett B61a út nyomvonala
bvz.at

Ez majd rendkívül meggyorsítja a Bécsbe jutást, részben a magyaroknak is. És lehetne gyorsabb is, ha elkészülne az M87-es, de mint korábban kiderült: 2020-ig nem épül út Vas megyében. Korábban pont ezt a szakaszt emlegették egy M86-os roashow-n, Kovács Ferenc akkori útügyi biztos 2020-ra ígérte az M87 elkészültét Júliusban már 2x2 sávon repeszthetünk Szelestéig 2014. March 20. 14:14 , azok után nem sokkal, hogy bejelentették az osztrákok az építkezést.

Az M87-esről sok verzió szóba jött a korábbi években, négysávos és kétsávos tervek is. A jelenlegi helyzet szerint ez most mindegy. A két ország eredetileg összehangoltan akarta ezt az útépítést megcsinálni, de nem várhattak a magyarokra, hiszen nálunk először 2020-ra ígértek utat - már az is három év lemaradás hozzájuk képest - de később az is kiderült, hogy 2020-ig neki sem állunk, így bizonytalan a Szombathely-Kőszeg szakasz, talán tíz év múlva már az is meglesz.

2014-ben kezdték az építkezést az osztrákok
bvz.at

Nemrégiben írtunk az S7-es gyorsforgalmi építéséről is BRÉKING! Az osztrákok megépítik a 8-as főút folytatását az A2-es autópályáig 2015. February 13. 10:47 . Ott hasonló a helyzet, a magyar oldalon a 8-as főút fejlesztésére és négysávosítására már készültek tervek, arról is szó volt, hogy 2014-15-ben elindul a munka, de a legújabb hírek szerint 2020 előtt nem indul el a főút felújítása és fejlesztése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aktuál

Hirdetés