Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már megint egy Star Wars rész

Az Utolsó Jedik szinte teljes egészében a Birodalom visszavág kottájából játszik. Bánjuk ezt? Egy fenét!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincsen új a Nap alatt. Lassan azt kell mondani, hogyha láttál egy Star Wars részt akkor az összeset láttad. Pláne, ha a klasszikus trilógiát és most a Disney által készített filmeket vetjük össze. A Star Wars az a nagybácsi, akit gyerekként imádtál mert tőle kaptad mindig a legnagyobb adag fagyit és elvitt foci meccsre, és hiába öregedett meg és ótvar büdös a szája, te még mindig ugyanúgy szereted.

imdb.com
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Itt is van a legfrissebb rész az Utolsó jedik, mondom is a sztorit:

Az előző részben a lázadók végső csapást mértek az elnyomók bolygó méretű tömegpusztító fegyverére, amitől azok nagyon berágtak és meg sem álltak a táboruk küszöbéig. Ott aztán komoly támadást indítottak a maroknyi felkelő ellen, akik gyorsan kipucolták a bázist és a Galaxis egy másik végébe iszkoltak, ám előtte még elpusztítottak párat az elnyomók elpusztíthatatlannak hitt fegyveréből. A rezsim erre még jobban berágott és folyamatosan üldözi a lázadókat. Közben egy fiatal Erő használó felkerekedik, hogy megleljen egy idős és magányosan élő jedi mestert, hogy kiképezze őt. A tréning közben azonban a fiatal tanítványt megkísérti az Erő sötét oldala...

imdb.com

Ismerős a sztori? Naná, hogy az! Ahogy az Ébredő erő nem tett mást, mint leporolta az Új remény cselekményét, addig Az Utolsó Jedik szinte teljes egészében a Birodalom visszavág kottájából játszik. Bánjuk ezt? Egy fenét!

imdb.com

A film annyira komoly csatával nyit, hogy még a Sitek bosszújának nyitányát is lepipálja. Ez a feszesség pedig a film közepéig megmarad. Itt aztán kapunk egy kicsit filozofikus, a tempóból visszavett részt, ami végül ismét egy csatába torkolló, pörgős fejezettel zárja le a filmet.

imdb.com

Bátran ki lehet jelenteni, hogy ez a rész nem lett kommersz. Mesteri módon egyensúlyoz a humor és az akció között, a látvány abszolút nem megy a sztorivezetés rovására, és ami üdvözlendő, hogy komoly hangsúlyt fektet egy-egy bolygó idegen lényeinek a funkciójára. Ugyanakkor mégis maradt bennem hiányérzet. Az előző filmben felvezetett kérdésekre egyszerűen nincsen válasz.

És, ha teljesen őszinte akarok lenni akkor én egy csöppet már unom ezt az egészet. Értem én, hogy a csillagok háborúba mennek, de lassan 30 éve nem történik más, mint menekülés, elfutás, rettegés, kódtörés, és egy mindig valahonnan felbukkanó, az Erő sötét oldalát birtokló vénember.

imdb.com

Azért persze komfortosan érzem magamat én is ebben a világban, ismeren már kívül-belül, és ami mindennél fontosabb: SZERETEM. Ez a nagy mázlija a készítőknek, hogy a nagybácsival mindig is elnézőek leszünk, így kifelé a teremből azon sosem fogunk vitázni, hogy ez most jó volt vagy sem, csupán azon, hogy mennyire volt jó. Az Utolsó Jedik pedig jó, nagyon jó.

Értékelés: 8/10. (IMDB: 8,3/10, Rotten: 94%)

Akinek ajánlom: Lázadó lelkű, mentorukon túllépő lelkes tanítványoknak.

Akinek nem ajánlom: A rozmártejtől irtózó, laktózérzékeny mozilátogatóknak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés