Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Talán a nyilvánosság segít felgöngyölíteni ezt a rejtélyt” – Újabb olvasói panasz a Markusovszky kórház onkológiai osztályáról

Nyugdíjaztak egy legendásan jó onkológus szakorvost, aki olvasónk állítása szerint egyértelműen jelezte a vezetőségnek, hogy szívesen folytatná a kórházban a gyógyítást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A héten újabb olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe a Markusovszky kórházzal kapcsolatban, a főszerepben pedig ismét az onkológiai osztály áll. Legutóbb június 11-én írtunk arról, Olvasónk szerint áldatlan állapotok uralkodnak a szombathelyi Markusovszky kórház onkológiai osztályán – Reagált a főigazgató June 11. 14:47 hogy egy olvasónk szerint áldatlan állapotok uralkodnak az osztályon, írását továbbítottuk a szombathelyi kórház vezetőségének is, Dr. Nagy Lajos főigazgató pedig néhány napon belül válaszolt is rá.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A panaszos levél a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett védelmi intézkedések miatt kialakult kaotikus helyzetet kifogásolja. Mint írja, többször is megfordult kísérőként a kórház onkológiai részlegén a járványhelyzet idején és sajnos azt tapasztalta, hogy az óvintézkedések tovább rontottak az amúgy is túlzsúfolt részleg várótermi körülményein.

A mostani levél is ezt a kaotikus helyzetet taglalja, illetve felvet egy új tényt is, melyet olvasónk sehogy sem tud ép ésszel megérteni. Mint írja, elbocsátottak egy remek orvost annak ellenére, hogy jól ismerik az onkológiai osztályon tapasztalat állapotokat: rengeteg a beteg, akik közül sokan szabad ülőhely hiányában állva várják a kemoterápiás kezelésüket.

„Talán a nyilvánosság segít felgöngyölíteni ezt a rejtélyt”

Még mielőtt olvasónk eljuttatta lapunkhoz levelét, elküldte a főigazgatónak és a Markusovszky kórház kijelölt betegjogi képviselőjének is. Utóbbi olvasónk elmondása szerint érdemben nem tudott foglalkozni a panasszal, mondván ez nem az ő hatásköre. Amikor aztán a nyilvánosság erejében bízva elküldte ugyanezt az e-mailt lapunknak is, még türelmesen várt a főigazgató válaszára.

Ezt a levelet most változtatás nélkül közöljük:

„A segítségét szeretném kérni a szombathelyi Markusovszky Kórház Onkológiai Osztályán tapasztalt körülményekkel kapcsolatban.

Sajnálatos módon, számtalan alkalommal kellett az onkológiai osztály szolgáltatásait igénybe vennünk. Szeretném Önnel megosztani az eddigi tapasztalatainkat. Mielőtt belevágnék, annyit leszögeznék, hogy mind a kemoterápiás, mint a sugárterápiás nővérekkel (és a nővérek munkájával általánosságban) rendkívül meg vagyunk elégedve, és csodálattal tekintünk az áldozatos munkájukra, munkabírásukra.

Az osztályon tapasztalt állapotokkal viszont kevésbé tudunk megbarátkozni. Nem volt még olyan alkalom, amikor nem találtuk volna az ambulanciás részleget tele betegekkel (sok alkalommal a kemoterápiára váró betegek kénytelenek állva sorban várni a következő kemoterápiás kezelést (órákig várakoznak sok esetben). Kívülállóként is egyértelmű számomra a rendkívüli orvoshiány. Ebben a helyzetben, hogyan történhet az, hogy az elmúlt hetekben elbocsátottak (Nyugdíjaztak) egy legendásan jó onkológus szakorvost, aki egyértelműen jelezte a kórház vezetése számára, hogy szívesen folytatna a kórházban a gyógyítást. Erre óriási szükség is lenne. Ez nyilván enyhíthetné a többi orvosra nehezedő többlet-terhet.

Ilyen helyzetben mitévő legyen a beteg, akit egy olyan orvoshoz soroltak át, akit telefonon is nehéz elérni, és némely esetekben minősíthetetlen stílusban beszél a saját betegeivel?

Szeretném felhívni erre az esetre az Ön figyelmét és várom válaszát azzal a kérdésemmel kapcsolatban, hogy milyen alapon bocsátanak el egy rendkívül jó orvost egy olyan kórházi osztályról, ahol betegek hada várja az ellátást minden nap. Mi ebben a ráció, is kinek a döntése alapján határozott így a kórház?”

Mészáros Zsolt

Olvasónk levelét mi is továbbítottuk a kórház vezetőségének és kértük, hogy reagáljanak a benne foglaltakra. Pénteken be is futott a válasz, amit Dr. Nagy Lajos főigazgató szignózott.

Ez áll a levélben:

Az egyértelműen munkáltatói hatáskörbe tartozó, és az érintett felek jognyilatkozatain alapuló személyügyi döntések tartalmára vonatkozóan érdemi nyilatkozatot nem tehetünk és nem is kívánunk tenni, figyelemmel különösen a személyiségi jogok védelmére és adatvédelmi kötelezettségünkre. Megértését köszönöm.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés