Matolcsy: „Minden esély megvan az évvégi egyszámjegyű infláció elérésére”

De nagyon kemény munka lesz.

Összehangolt és fegyelmezett gazdaságpolitikai lépésekkel minden esély megvan az év végi egyszámjegyű infláció elérésére – válaszolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az ATV-nek, miután Matolcsy György véleménye iránt érdeklődtek arról, hogy mennyire reális a kormány célkitűzése.

Hozzátették, azt „jelenleg nem tudjuk pontosan megállapítani, hogy a meghosszabbított árstopoknak milyen direkt hatásai lesznek az inflációra”.

Virág Barnabás, az MNB alelnöke már márciusban karakteres kijelentést tett a Parlamentben az infláció kapcsán arról. Szerinte „nagyon kemény munka lesz”, hogy év végére egyszámjegyű legyen a 20 százalék feletti infláció, de nem zárta ki, hogy ez elérhető lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság