Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Matolcsy: „Minden esély megvan az évvégi egyszámjegyű infláció elérésére”

De nagyon kemény munka lesz.

Összehangolt és fegyelmezett gazdaságpolitikai lépésekkel minden esély megvan az év végi egyszámjegyű infláció elérésére – válaszolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az ATV-nek, miután Matolcsy György véleménye iránt érdeklődtek arról, hogy mennyire reális a kormány célkitűzése.

Hozzátették, azt „jelenleg nem tudjuk pontosan megállapítani, hogy a meghosszabbított árstopoknak milyen direkt hatásai lesznek az inflációra”.

Virág Barnabás, az MNB alelnöke már márciusban karakteres kijelentést tett a Parlamentben az infláció kapcsán arról. Szerinte „nagyon kemény munka lesz”, hogy év végére egyszámjegyű legyen a 20 százalék feletti infláció, de nem zárta ki, hogy ez elérhető lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság