9 éve adták át a Fertő parti kerékpárutat, amit most felzabálnak a növények

Ráadásul a tóparti bicikliútnak ez a legnépszerűbb magyar szakasza.

Átfogó felújítást követően, kevesebb, mint kilenc évvel ezelőtt adták át a Fertő parti kerékpárút legnépszerűbb magyarországi szakaszát a tó déli partján. A balfi elágazás-Fertőboz-Hidegség-Fertőhomok-Hegykő-Fertőszéplak útvonalon a külterületi kerékpárút-szakaszokat a Magyar Közút üzemelteti néhány éve, állapota pedig hagy némi kívánnivalót maga után.

Bár a legtöbb életveszélyes hibát tavaly kijavították , a kerékpárút összességében is egyre rosszabb állapotba kerül. Az egyik probléma az, hogy az útpadkát nem (túl gyakran) nyírják, ezért rengeteg a belógó növény, de ami ennél is nagyobb gond, hogy a növényzet mindkét oldalról elkezdte "megenni" a kerékpárutat. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy a széleken felnyomja az aszfaltot, ahol aztán elkezd terebélyesedni. Ez tapasztalható a balfi elágazás és Fertőboz, Fertőboz és Hidegség, Hidegség és Fertőhomok, Hegykő és Fertőszéplak között is.

enyugat.hu

Pedig a Fertő tavi kerékpárútnak ez az egyik legnépszerűbb, és talán legjobban is kiépített szakasza, a kerékpáros forgalmat pedig követni is lehet, hiszen több forgalomszámláló is van a környéken. Ezek alapján napi több száz, extrém esetben akár ezer kerékpáros is végighajt az egyre csak szűkülő aszfaltcsíkon. A településeken belüli szakaszokat egyébként a helyi önkormányzatok üzemeltetik.

enyugat.hu

Balf és a balfi elágazás között egyébként a Bozi utcát szélesítették ki, és az út szélén kerékpáros nyomokat festettek fel, mellette kiépített vízelvezető árokkal. A növényzet azonban ezt is teljesen benőtte, így a kerékpárosok nem tudnak a számukra ajánlott helyen, az egyébként relatíve sima aszfalton, a kerékpáros nyomokon közlekedni.

enyugat.hu
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech