Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Megfeledkeztek a 18 év alatti gyerekekről” - Csalódás a szombathelyi uszoda bejáratánál

A Vasivíz sajnálja a történteket, de szerintük a kormányrendeletnek megfelelően jártak el. Az viszont valóban furcsa.

Se hossza, se vége azoknak a történeteknek, amelyek az oltottak és nem oltottak megkülönböztetésből adódó furcsa helyzeteket dolgozza fel.

Íme egy újabb, szombathelyi adalék.

„A párom és én februárban átestünk a fertőzésen, csináltattunk PCR-tesztet, és valami csoda folytán már a védettségi igazolványunkat is megkaptuk. Van egy 12 éves gyermekünk, és örültünk neki, hogy végre kimozdulhatunk otthonról vele” – kezdi a történetet olvasónk.

A fiúval a járvány előtt is rendszeresen jártak úszni a szombathelyi uszodába, így mivel újra megnyitották a létesítményt a “nagyközönség” előtt, úgy gondolták, itt az ideje a nagy családi visszatérésnek.

Az uszoda Facebook-oldalán találtak egy tájékoztatást arról, hogy kik és hogyan mehetnek be.

Ezek szerint:

„Védettségi igazolvánnyal kortól függetlenül, iskolai és óvodai csoportok és versenysportolók 18 év alatt és felett".

Nem úgy tűnik, mintha átgondolták volna ezeket a rendeleteket
Garai Antal Atom

Az anyuka délelőtt felhívta az uszodát, hogy pontosítsa, mehet-e e fiával úszni, aki nem versenysportoló, és nem is iskolai keretről lenne szó.

„Azt mondták, hogyha nekem van védettségi igazolványom és én is úszok, akkor igen. Délután, mikor elmentünk, mégsem engedtek be a gyerekkel, mondván, hogy a gyermeknek nincs versenysportolói igazolása vagy védettségi igazolványa, így ő nem mehet be semmiképp” – jött a folytatás és a hideg zuhany.

A szülő beszélt a műszakvezetővel, aki nem tudta, ki mondhatta az információt, merthogy a kormányrendelet alapján a gyerek nem mehet be, és nem is tudják, hogy ezt mikor lehet feloldani.

„A gyerek és én is nagyon csalódottak voltunk”

- írja az édesanya.

A törvényalkotók elfeledkeztek a tinédzserekről?

Olvasónk így foglalja össze a helyzetet:

„Szóval a probléma a következő: a nyitásra vonatkozó kormányrendelet teljesen megfeledkezett a 18 év alatti gyermekekről, és cserben hagyta őket azzal, hogy olyan rendeletet hoznak, amellyel még egy uszodába se vihetem el a gyerekem! Nem elég az, hogy hónapok óta a gyerekek otthon senyvednek, kínlódnak a digitális oktatással, nem találkozhatnak a barátaikkal, nem mehetnek sehova, nem kaphatnak oltást, és ezáltal nem kaphatnak védettségi igazolványt, még azzal is büntetik őket, hogy még most sem mehetnek sehová, csak az iskolába!”

Olvasónk nem érti, hogy hogyan lehetséges az, hogy a gyerekek az iskolával elmehetnek úszni, a saját szüleikkel viszont nem.

Alapból is nagyon nehéz helyzetben vannak a tinédzserek, akiknek védettségi igazolványuk sem lehet, mert egyelőre nagyon kevesen vannak beoltva közülük, így nem mehetnek oda, ahova az igazolványos felnőttek igen: moziba, kávézóba stb. És ezek szerint vannak olyan helyszínek, ahova az oltást már megkapott szülőkkel együtt sem mehetnek.

„November óta otthon ülnek ezek a szerencsétlen - bocsánat a kifejezésért! - fiatalok, de még mindig korlátozva vannak, diszkriminálva vannak, és nem tehetünk semmit”

– írja olvasónk, aki írt már levelet az Operatív Törzsnek, de egyelőre nem kapott választ.

Mi viszont kaptunk választ a Vasivíztől

"A VASIVÍZ ZRt. elnézést kér a telefonban történt téves tájékoztatásért! Ugyanakkor a helyszínen a munkatársak a kormányrendeletnek megfelelően jártak el” – közölte lapunknak a cég, hozzátéve, hogy a társaság folyamatosan figyelemmel kíséri a jogszabályi változásokat, ehhez igazítják a belépés rendjét. Ezt mindig azonnal közzéteszik a közösségi oldalukon és a honlapon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra