Megint új tulajdonosa van a Sopron Banknak

A hollandiai székhelyű Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot, amely ezentúl Trive Bank Hungary Zrt. néven szolgálja majd ki ügyfeleit - közölte a pénzügyi vállalatcsoport kedden az MTI-nek eljuttatott közleményben.

A tájékoztatás szerint a bank teljesen digitálisan fog működni fogyasztási hiteleket, később pedig lekötött betéteket és folyószámlákat is kínál majd ügyfeleinek; „digitális élményt” szolgáltatnak azoknak, akik gyors megoldást keresnek pénzügyi szükségleteikre.

Engin Cubukcu, a Trive Financial Holding vezérigazgatója és elnöke a közlemény szerint elmondta, hogy a tranzakciónak köszönhetően a banki tevékenységet beépítik a befektetési és hitelszolgáltatásaik mellé. Az akvizíció lehetővé teszi számukra, hogy földrajzi hatókörüket Magyarországra is kiterjesszék; céljuk hogy a Trive Bankot modern high-tech bankká tegyék – tette hozzá.

A Sopron Bank regionális nyugat-magyarországi bank volt, 20 éves magyarországi múlttal.

Sopron Bank
Nyugat.hu

A Trive Financial Holding egy pénzügyi vállalatcsoport, amely globális befektetési és hitelezési termékeket kínál élvonalbeli technológiákkal, valamint kockázati tőkebefektetésekkel rendelkezik, amelyek a FinTech cégekre összpontosítanak; leányvállalatai az Egyesült Államoktól Európáig, Afrikáig és Ausztráliáig terjednek az egész világon – olvasható a közleményben.

A Sopron Bank Zrt. tavaly a MagNet Bank Zrt. 100 százalékos leányvállalatává vált. Most új tulajdonosról tájékoztatták az ügyfeleket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság