Megjárta az űrt a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos

Egy 18 éves fiú is vele tartott, aki ezzel történelmet is írt.

Július 20-án, kedden megjárta az űrt a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos a New Shephard űrhajó egyik legelső utasaként. Az Amazon 57 éves alapítója ugyanis nem egyedül szállt fel, rajta kívül még testvére, Mark Bezos, Wally Funk pilóta és egy 18 éves srác, Oliver Daemen is az űrhajón ült, aki ezzel egyébként történelmet is írt, ugyanis ő a valaha volt legfiatalabb ember, aki megjárta az űrt.

A New Shephard Texasban szállt fel, magyar idő szerint kedden délután 3 óra környékén, maga az űrugrás pedig körülbelül 11 percig tartott. Akit pedig nagyon érdekel a dolog és sok ideje is van, megnézheti videón is, ugyanis élőben közvetítették a Blue Origin YouTube-csatornáján.

A Blue Origin egyébként egy Bezos érdekeltségébe tartozó cég, mely a jövőben privát űrutazásokat kínál majd a tehetős rétegnek. Egy út pár tízmillióba kerül és elvileg már jegyet is lehet rá foglalni. Évek óta végeznek már tesztrepüléseket, Jön a fapados űrutazás, pár tízmillióba kerül egy út 2018. July 14. 21:20 de utasok most voltak először a New Shepherd fedélzetén. Bár még hosszú út vezet addig, amíg bárki is űrturistáskodhatna, de ez már a kezdete egy igazán izgalmas dolognak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech