Megnéztem a Romkert feletti sétányt

Jó hír a Szombathelyre keveredő turistáknak, hogy immár belépőjegy nélkül is rálátásuk lehet az ókori Róma egyik legizgalmasabb magyarországi emlékére. Az itt lakóknak és bejáróknak meg az, hogy nem kell megkerülniük a fél belvárost, ha az Ady tér felé mennek.

Láttam, persze hogy láttam az átadásról szóló híreke Ezután ingyen is átsétálhat a Romkerten: 174 millióból megoldották 2017. October 10. 19:43 t a múlt hónap közepén, csak hát egyikre sem kattintottam rá, merthogy én magam nem nagyon járok arra, azt meg nagyon is el tudtam képzelni, mit is mondanak ilyenkor az öltönyös politikusbácsik.

Aztán ezen a hétvégén mégiscsak előbújt belőlem a kis kíváncsi, hogy tényleg, mifene is lehet ez az egész.

Romkert feletti sétány
További képek kattintás után
Józing Antal

A helyszínre tartva először is újfent rácsodálkoztam, hogy az építőmunkások hogyan teszik taccsra Magyarország talán legszebb barokk terét A szombathelyi Berzsenyi téren sem spórolnak a térkövekkel 2017. September 27. 21:55 , majd magabiztosan elindultam az átjáró felé. Ami nem volt a helyén.

Romkert feletti sétány
Józing Antal

Valamiért ugyanis azt gondoltam, a sétány a nagytemplom bal oldaláról indult, de ott zsákutcába futottam, így homlokomra csapva átmentem a Romkert felőli oldalra, ahol meg is találtam a bejáratot.

A fotók önmagukért beszélnek, olyan sok mellébeszélésre nincs szükség. Oda is visszahaladva a gyalogos felüljárószerű valamin, megállapítottam, hogy tetszik ez az egész.

Romkert feletti sétány
Józing Antal

A cikk folytatása ide kattintva olvasható .

A sétány nem mindig működik, ma például technikai okok miatt van lezárva. De milyen technikai okok miatt kell lezárni egy passzázst? 2017. December 07. 10:33

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény