Megoldották a pécsi vonat problémáját: beépítik a késéseket a menetrendbe

Ismét 4,5 órás lesz a Szombathely-Pécs-út. Történetesen ma reggel jelent meg a cikkünk.

Lapunk pénteken reggel publikálta Olyan jól sikerült a MÁV fejlesztése, hogy Szombathely és Pécs között szinte lehetetlen késés nélkül utazni 2021. October 01. 07:26 a Szombathely-Pécs vasúti közlekedés anomáliairól szóló írását, azt, hogy vonalon az áprilisi változások óta mindennaposak lettek a hatalmas késések, és hogy munkába állított Desiro-szerelvények nem a megbízhatóság mintapéldányai.

A témában megkérdeztük a MÁV-ot, ahonnan azt a választ kaptuk hogy a vasúti pálya állapota a felelős az utasoknak sok boszsúságot okozó jelenségért.

Nem tudjuk, hogy köze van-e írásunknak Olyan jól sikerült a MÁV fejlesztése, hogy Szombathely és Pécs között szinte lehetetlen késés nélkül utazni 2021. October 01. 07:26 , mindenesetre különös egybeesés, hogy ma kora délután levelet kapott a szerkesztőségünk GYSEV-től (a késések áttételesen érintik ezt a céget is).

Dunántúli Sinkanszent - Indulásra vár a Pécs-Szombathely vonal Desiro-szerelvénye
Józing Antal

„2021. október 10-től rendkívüli menetrendi módosítás lép életbe a Szombathely és Pécs, illetve Pécs és Szombathely állomások között közlekedő PANNÓNIA InterRégió vonatoknál” – közölte Rázó László, a cég sajtószóvivője.

A módosítás miatt a vonatok menetrendje csak a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén, Gyékényes és Pécs, illetve Pécs és Gyékényes állomások között változik: Pécsre később érkeznek, illetve Pécsről korábban indulnak a járatok – olvasható a közleménybe.

Az új menetrend, ami itt érhető el , gyakorlatilag beépíti a korábban tapasztalt jelentős késéseket a menetidőkbe.

Így a Szombathely és Pécs között közlekedő vonatok hivatalos menetidejük kb. fél órával, 4,5 órára nő, ami 60 kilométer/órás átlagsebességet jelent.

Ez 2021-ben nem tűnik csúcsteljesítménynek.

Kérdés az, hogy a szerelvények tudják-e tartani majd az újratervezett tempót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Olyan jól sikerült a MÁV fejlesztése, hogy Szombathely és Pécs között szinte lehetetlen késés nélkül utazni

A cég elővárosi vonatokat állított szolgálatba a 250 kilométeres szakaszon. Ráadásul ott van Botykapeterd.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech