Megoldották a pécsi vonat problémáját: beépítik a késéseket a menetrendbe

Ismét 4,5 órás lesz a Szombathely-Pécs-út. Történetesen ma reggel jelent meg a cikkünk.

Lapunk pénteken reggel publikálta Olyan jól sikerült a MÁV fejlesztése, hogy Szombathely és Pécs között szinte lehetetlen késés nélkül utazni 2021. October 01. 07:26 a Szombathely-Pécs vasúti közlekedés anomáliairól szóló írását, azt, hogy vonalon az áprilisi változások óta mindennaposak lettek a hatalmas késések, és hogy munkába állított Desiro-szerelvények nem a megbízhatóság mintapéldányai.

A témában megkérdeztük a MÁV-ot, ahonnan azt a választ kaptuk hogy a vasúti pálya állapota a felelős az utasoknak sok boszsúságot okozó jelenségért.

Nem tudjuk, hogy köze van-e írásunknak Olyan jól sikerült a MÁV fejlesztése, hogy Szombathely és Pécs között szinte lehetetlen késés nélkül utazni 2021. October 01. 07:26 , mindenesetre különös egybeesés, hogy ma kora délután levelet kapott a szerkesztőségünk GYSEV-től (a késések áttételesen érintik ezt a céget is).

Dunántúli Sinkanszent - Indulásra vár a Pécs-Szombathely vonal Desiro-szerelvénye
Józing Antal

„2021. október 10-től rendkívüli menetrendi módosítás lép életbe a Szombathely és Pécs, illetve Pécs és Szombathely állomások között közlekedő PANNÓNIA InterRégió vonatoknál” – közölte Rázó László, a cég sajtószóvivője.

A módosítás miatt a vonatok menetrendje csak a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén, Gyékényes és Pécs, illetve Pécs és Gyékényes állomások között változik: Pécsre később érkeznek, illetve Pécsről korábban indulnak a járatok – olvasható a közleménybe.

Az új menetrend, ami itt érhető el, gyakorlatilag beépíti a korábban tapasztalt jelentős késéseket a menetidőkbe.

Így a Szombathely és Pécs között közlekedő vonatok hivatalos menetidejük kb. fél órával, 4,5 órára nő, ami 60 kilométer/órás átlagsebességet jelent.

Ez 2021-ben nem tűnik csúcsteljesítménynek.

Kérdés az, hogy a szerelvények tudják-e tartani majd az újratervezett tempót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Olyan jól sikerült a MÁV fejlesztése, hogy Szombathely és Pécs között szinte lehetetlen késés nélkül utazni

A cég elővárosi vonatokat állított szolgálatba a 250 kilométeres szakaszon. Ráadásul ott van Botykapeterd.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech