Úgy néz ki, megsínylette a nagy esőzést egy járda Szombathelyen

Nézzen a lába elé, ha a Szelestey-Vörösmarty kereszteződésnél jár.

„Tisztelt nyugat.hu! Nem is tudom, hogy kit kellene ez ügyben keresni, de gondoltam, önök talán a legjobbak erre a célra információközlés szempontjából!” – írta még múlt héten egy olvasónk.

Történt ugyanis, hogy – gyanúnk szerint a nagy esőzések miatt – a Szelestey-Vörösmarty utcák kereszteződésben nagyon megsüllyedt a járda. Egészen pontosan a lámpás kereszteződés után, a belváros irányába – lőtte be olvasónk, aki néhány fotót is készített.

Olvasó

A látvány valóban nem túl bizalomgerjesztő, ráadásul este, miután besötétedik, elég balesetveszélyes olvasónk és a mi megítélésünk szerint is. Főleg, ha nem figyel a gyalogos, ami valljuk be, nem megy ritkaságszámba.

Olvasó

Így aztán nem teketóriáztunk, megkérdeztük a SZOVA-tól, hogy tudnak-e a megsüllyedt járdáról, lapunkon kívül jelezte-e bárki is a problémát és mikorra várható a javítása. A válasz az volt, hogy ők nem tudnak a megsüllyedt járdáról és tovább is irányítottak bennünket a városüzemeltetéshez, mert az ilyen és ehhez hasonló problémákat náluk kell jelezni.

És így is tettünk, a héten pedig, miután kimentek és felmérték a helyzetet, meg is érkezett a válasz. Az önkormányzat azt írja, az olvasó által jelzett járdabeszakadás a Szelestey László utca 33-nál történt, pont az ingatlan szennyvízbekötésének nyomvonalán.

Az épület a Horváth & Horváth Társasházkezelő Kft.-hez tartozik, az önkormányzat pedig fel is vette velük a kapcsolatot. A cég azt mondta, megrendelik a Vasivíz Zrt.-től a csatorna-kamerázást, az eredményről pedig természetesen tájékoztatják az önkormányzatot.

„Amennyiben a vezetékkel van probléma, akkor a társasház feladata lesz a járda javítása, a vezeték sérülésmentessége esetén pedig az önkormányzat fogja helyreállítani a járdát” – közölte lapunkkal az önkormányzat.

Egyelőre tehát várunk, de mi közben kimentünk, hogy megnézzük, el van-e kerítve valahogy a méretes lyuk. Nos, legalább bójákkal és egy léccel elbarikádozták, úgyhogy talán nem töri bokáját senki.

Megsüllyedt járda a Szelestein
Mészáros D. Zsolt
Megsüllyedt járda a Szelestein
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem