Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Megszűnt a hatósági áras tűzifa

Piaci áron mintegy 25 százalékkal drágább a tűzifa.

Április 15-én megszűnt az ársapka a tűzifára, így nem lehet már hatósági áron tűzifát vásárolni - közölte az ATV Híradó.

A tűzifa hatósági ára 30 ezer forint volt köbméterenként, piaci áron most 36-38 ezerért lehet venni. A tűzifáért az állami erdőgazdaságoknál kellett jelentkezni, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbmétert lehetett igényelni, ez a lehetőség már nem él.

Az ATV által megkérdezett szakértők szerint egy darabig marad a standard ár, nyárra talán egy picit lejjebb megy. De amikor elindul a fűtési szezon, ott emelkedni fog valószínűleg.

Szerintük idén télen újra bevezetik a hatósági árat, annak ellenére, hogy már az elején sem volt jó ötlet a hatósági ár, hiszen kevés az erdő, ráadásul ez a fajta segítség csak egy szűkebb rétegnek kedvezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra