Megszűnt a hatósági áras tűzifa

Piaci áron mintegy 25 százalékkal drágább a tűzifa.

Április 15-én megszűnt az ársapka a tűzifára, így nem lehet már hatósági áron tűzifát vásárolni - közölte az ATV Híradó.

A tűzifa hatósági ára 30 ezer forint volt köbméterenként, piaci áron most 36-38 ezerért lehet venni. A tűzifáért az állami erdőgazdaságoknál kellett jelentkezni, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbmétert lehetett igényelni, ez a lehetőség már nem él.

Az ATV által megkérdezett szakértők szerint egy darabig marad a standard ár, nyárra talán egy picit lejjebb megy. De amikor elindul a fűtési szezon, ott emelkedni fog valószínűleg.

Szerintük idén télen újra bevezetik a hatósági árat, annak ellenére, hogy már az elején sem volt jó ötlet a hatósági ár, hiszen kevés az erdő, ráadásul ez a fajta segítség csak egy szűkebb rétegnek kedvezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság