Megtudtuk, miért Octopus a víztorony, és azt is, hogy még hetekig leszünk bezárva

Ilyen volt 2021. első teljes hete, amikor elkezdett hideg lenni.

Ez volt az a hét, amikor már végérvényesen elmúltak az ünnepek, és abból is az első, amelynek minden napja már az új évben pergett. Aztán kiderült, hogy ez az év se nem jobb, se nem rosszabb, mint amit mögöttünk hagytunk, legalábbis itt, az elején. Hogy milyen lesz, a majd itt hétről-hétre kiderül, de nézzük akkor ezt az elsőt.

Hogy miért Octopus a víztorony új neve, az sokakat izgatott, leginkább azért, mert nem volt rá épeszű magyarázat. Aztán lett. „Először nekem is furcsa volt, de felülről nézve, tényleg, mint egy polip, fent a feje, az oszlopok pedig a lábai. Kimondhatatlan, nem magyar név, nem is fogják megszokni. De már minden reklámtárgyon, szórólapon ez van...” – írta egy kommentelő. Minden további pedig kiderül innen Nem tetszik a szombathelyieknek a víztorony új neve – De miért is kellett az Octopus? 2021. January 06. 19:01 .

Víztorony és a Kresz-park felújítása
Kiss Tamás

S ha már ilyen városi ügyeknél tartunk, kiderült, hogy elindult a hulladékszállítás központosítása, hiába a sok lakossági panasz. Több tízmilliárd forint elherdálása, önkormányzati cégek tönkretétele után újra magánosítják a hulladékgazdálkodást Több tízmilliárd forint elherdálása, önkormányzati cégek tönkretétele után újra magánosítják a hulladékgazdálkodást 2021. January 07. 07:04 . - írtuk, a végeredményt pedig majd meglátjuk.

Szelektívhulladékgyűjtő-járművek a SZOVA telepén
Bonyhádi Zoltán

A járvány már régóta velünk van, és jó ideig velünk is marad. Ahogyan a korlátozó intézkedések is, mint Orbán Viktortól megtudhattuk: február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket, és mindeközben elmondta, hogy kire büszke: "Büszkék lehetünk az egészségügyi dolgozóinkra, mert jól helytálltak. De büszkék vagyunk a pedagógusokra is, hiszen ki gondolta volna, hogy a magyar tanügy zökkenőmentesen át tud állni a digitális oktatásra. Sokan megkérdőjelezték, az egészségügyet és az oktatást, de most már nekik is be kell ismerniük, hogy úgy az egészségügy, mint a tanügy kiválóan teljesít."

Orbán Viktor
MTI/Szigetváry Zsolt

S ha már járvány, oltunk, s egyre többet, sőt, van jó vakcina is már. Például a Moderna A Moderna gyártója azt mondja, valószínűleg évekre védettséget ad a szer 2021. January 07. 14:51 , amelynek a gyártója azt mondja, valószínűleg évekre védettséget ad a szer. És „Magyarországon 1 744 000 adagot kapunk a Moderna vakcinából. Szeretnénk megnyerni ezt a csatát, minden vakcinának örülünk. A tervek szerint a jövő héten megérkezhet Magyarországra a Moderna készítménye” - mondta Müller Cecília. - Bizakodjunk tehát.

Oltás előtt az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben
MTI/Mónus Márton

Bizakodjunk azért is, mert a helyzet momentán még egyáltalán nem rózsás. Nemény András Nemény András: több mint kétszeresére nőtt a halálozások száma Szombathelyen 2021. January 06. 21:14 szerint több mint kétszeresére nőtt a halálozások száma Szombathelyen. De az is kiderült a szombathelyi polgármester szavaiból, hogy napi 300 embert tudnak oltani a Markusovszky kórházban, és hogy ő maga is regisztrált már az oltásra.

Nemény András
Facebook videó

Hogy örüljünk valaminek: Apró győzelem Apró győzelem - Lekaparták a matricákat a Csaba utcai biciklis aluljáró tükréről 2021. January 07. 11:18 - Lekaparták a matricákat a Csaba utcai biciklis aluljáró tükréről. Így egy fokkal kevésbé balesetveszélyes, de még mindig legyünk nagyon óvatosak az alagútban.

Csaba utcai biciklis aluljáró
Horváth G. Martin/telefonos fotó

Zord idők vannak, elvették a szombathelyi képviselők tiszteletdíjának Elvették a szombathelyi képviselők tiszteletdíjának egy részét - De mennyit kapnak most? 2021. January 09. 07:05 egy részét. A városi költségvetés nehéz helyezte miatt döntöttek így. - De mennyit kapnak most? Kiderült.

Szombathelyi közgyűlés 2019. 10.31.
Józing Antal

Mit mondjunk még? A szomszédban havazott, előkerültek a hóláncok, már több mint 20 centiméteres hó esett Zalában Előkerültek a hóláncok: már több mint 20 centiméteres hó esett Zalában 2021. January 08. 12:33 . Ez pénteken történt, hozzánk azonban nem jutott a fehér lepelből. Viszont, amikor a jövő héten találkozunk, kemény mínuszok lesznek. Ez ígérik, meglátjuk.

Zalaegerszeg hó
Facebook/MetHír
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely