Elvették a szombathelyi képviselők tiszteletdíjának egy részét - De mennyit kapnak most?

A városi költségvetés nehéz helyezte miatt döntöttek így.

Többször írtunk már róla, hogy a járvány okozta gazdasági visszaesés és a kormányzati elvonások Itt a nagy Orbán bejelentés 2020. December 19. 13:39 miatt takarékoskodnia kell Szombathelyi alpolgármester: Nem fog menni kormányzati kompenzálás nélkül 2020. December 21. 16:17 a szombathelyi önkormányzatnak.

A takarékoskodás szinte minden területet érint, köztük a városi cégeket, Megkezdődött a szombathelyi költségvetés farigcsálása - Hat városi cég már januártól érzi 2020. December 19. 19:16 intézményeket is. Nemény András polgármester már korábban is célzott rá, hogy a megszorításokból ki kell venniük részüket a képviselőknek, bizottsági tagoknak is.

Kiss Tamás

November 24-én a polgármester élőben, a Facebookon jelentette be Nemény András: A temetkezési vállalat hűtőkapacitással segíti ki a Markusovszky kórházat 2020. November 24. 17:31 hivatalosan, hogy 10 százalékkal csökkentik a képviselői, az igazgatósági és felügyelő-bizottsági tiszteletdíjakat. A polgármester számára biztosított reprezentációs keret 50 százalékát elveszik.

Nemény elismerte, hogy a lépés csak jelzésértékű, felkérte az alpolgármestereket, tanácsnokokat, hogy a védelmi alapba mindenki fizessen be akkora összeget, ami arányos a képviselői tiszteletdíjak csökkentésével.

Azóta megszületett a rendeletmódosítás is, hiszen a tiszteletdíjakat január 1-től csökkentik. Megnéztük, most mennyi tiszteletdíjat kapnak a képviselők valamint az önkormányzati cégek igazgatósági és felügyelő-bizottsági tagjai.

Ehhez korábbi cikkeinket vettük alapul, a közgyűlés tagjainak tiszteletdíjáról tavalyelőtt, november végén írtunk Mennyit keresnek valójában a szombathelyi politikusok? 2019. November 27. 11:35 .

A szombathelyi képviselők eredetileg havonta bruttó 250 ezer forint tiszteletdíjat kapnak. Ebből vontak le most 10 százalékot, azaz 25 ezer forintot, tehát

2021. január 1-től 2021. december 31-ig a képviselői tiszteletdíj 225 ezer forint.

Ez havi 500 ezer, éves szinten 6 millió forint megtakarítást jelent a költségvetésnek.

A városvezetők és az önkormányzati bizottsági elnökök, tagok tiszteletdíja változatlan maradt. Nemény András polgármester viszont havonta 200 ezer forintot fizet be a védelmi alapba.

Az önkormányzati tulajdonú cégeknél is takarékoskodnak

A SZOVA Zrt-nél, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.-nél az igazgatóság és a felügyelő-bizottság elnöke 140 ezer helyett 126 ezret kap, a tagok 126 ezer helyett 113,4 ezret, havonta és bruttó.

Az összes többi önkormányzati tulajdonú cégnél), csak felügyelő-bizottság működik. Az elnök havi bruttó 55 ezer helyett 49,5 ezret, a tagok 45 ezer helyett 40,5 ezret kapnak január 1-től az év végéig.

A SZOMHULL Kft-nél a felügyelőbizottság tagjai nem kapnak díjazást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet