Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Moderna gyártója azt mondja, valószínűleg évekre védettséget ad a szer

A vakcinát tegnap hagyta jóvá az Európai Unió.

Sok mindent nem könnyű figyelemmel kísérni koronavírus-ügyben, és ezek között van a vakcinák ügye is.

Hogy sikerül-e meggyőzni a lakosság tömegeit Tényleg lesznek vakcinapolgárok és karanténpolgárok, biztosan bevezetik az oltási igazolványt January 06. 09:08 ennek szükségességéről, az még a jövő zenéje, egyelőre még csak ott tartunk, hogy sokkal többen szeretnének oltást, mint amennyit a cégek le tudnak szállítani.

Ebből a szempontból fontos volt a tegnapi nap, mikor is az Európai Unió zöld lámpát adott A Moderna vakcinája is jöhet az EU-ba - engedélyezte az Európai Bizottság is January 06. 17:19 az amerikai Moderna készítményének.

Így már két hivatalos oltoanyag is van az EU-ban.

A Moderna vakcinája hatékonyságában körülbelül ugyanazt tudja, mint a Pfizer (94,1%), viszont a logisztikát és a szállíthatóságot jelentősen megkönnyíti, hogy nem szükséges a tárolásához a – 70 Celsius: elég a -20 is.

Ezt már egy jobb hűtő is tudja.

A második dózist csak négy hét múlva kell adni, ami szintén könnyebbséget jelent.

Oltás előtt az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben
MTI/Mónus Márton

Tekintettel arra, hogy a Covid-19-vakcinákat szupergyorsan kellett elkészíteni, sok kérdés még tisztázatlan körülöttük.

Ebből a szempontból igen fontos nyilatkozatot tett ma a Moderna ügyvezető igazgatója, amikor kijelentette, hogy a cég készítménye

„valószínűleg évekre védettséget ad.”

Ez mindenképpen nagy és jó hír.

A Reuters szerint a cég ügyvezetője azt is bejelentette, hogy nemsokára bizonyítani tudják, hogy a vakcinájuk mind az angol, mind a dél-afrikai variánsok ellen hatékony.

A Svájcban gyártott Moderna készítményéből az EU eddig 160 milliót rendelt.

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a jövő héten Magyarországra érkezhet a Moderna vakcinája.

„Magyarországon 1 744 000 adagot kapunk a Moderna vakcinából. Szeretnénk megnyerni ezt a csatát, minden vakcinának örülünk. A tervek szerint a jövő héten megérkezhet Magyarországra a Moderna készítménye” - mondta Müller Cecília.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra