Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kérdések és sok feltételezés egy Vas megyei gyermekmolesztálási ügy körül

A szülők először feljelentést tettek szexuális erőszak vádjával, de most úgy látják, nem történt semmi.

Pénteken délután futott be a szerkesztőségünkbe több oldalról is az az információ, mely szerint szombathelyi szülők rendőrségi feljelentést tettek, hogy kiskorú gyermeküket szexuálisan molesztálták, miután alkohollal itatták egy sportegyesület által szervezett eseményen, még hetekkel ezelőtt.

Információink szerint az eset egy üdülőtelepen történt, az áldozat egy 13 éves fiú, a feltételezett elkövető pedig az egyesület adminisztrációs ügyeit részmunkaidőben intéző férfi.

Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket még pénteken elküldte lapunk a Vas megyei rendőrégnek, ahonnan l később azt a választ kaptuk, hogy valóban történt ilyen bejelentés, mégpedig a kőszegi rendőrségen:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a bejelentésben foglaltak valóságtartalmát a Kőszegi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.”

Még aznap sikerült beszélnünk a fiú egyik hozzátartozójával, aki megerősítette a korábbi információinkat és a vádakat, egyben megbeszéltünk vele egy személyes találkozót.

A találkozóra viszont nem ő, hanem a fiú szülei jöttek el, és – némi meglepetésre – a molesztálással megvádolt férfi is.

A szülők elmondták, gyermekük telefonján láttak meg egy olyan üzenetváltást, amely miatt az fordult meg a fejükben, hogy szexuális erőszak történt. Ennek kapcsán kezdtek el nyomozni és megkeresték az egyesület edzőjét is.

Viszont mostanra már úgy látják, hogy az üzenetváltásnak – amelyeket időközben töröltek a felek - más értelme volt, nem történt erőszak. Szakorvoshoz vitték a gyermeket, és a szakorvosi vizsgálat is az bizonyítja számunkra, hogy nem történt semmi.

Az édesanya és az elkövetéssel megvádolt férfi szerint a szexuális zaklatás vádja alaptalan, egyesületen belüli konfliktusok vezettek a híreszteléshez, és nagyon szeretnék, ha fiú tisztázva lenne az ügyben.

A rendőrségen a sor

Az esettel kapcsolatban megkerestük a sportegyesület vezetőjét, aki közölte lapunkkal: a találkozón elhangzottak meglepték. Amíg nem keresték fel a szülők, addig nem volt tudomása az ügyről és nem volt semmilyen konfliktus sem az egyesület berkein belül.

Úgy véli, a rendőrség kezében van annyi bizonyíték, hogy ki tudja deríteni, mi is történt pontosan; merthogy mindenkinek ez az érdeke.

(Tekintettel az ügy kényességére, ez a cikk nem kommentelhető.)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra