Idén is megválasztották Szombathelyen a szentivánéj és a szerelem borát

Csütörtöktől bárki megkóstolhatja őket a Borligetben.

Nyakunkon a szentivánéj, aminek idén eléggé kalandos története volt Szombathelyen – erről részletesebben itt. Vurstli és virsli biztosan lesz az idei Szentivánéji Vigasságokon Szombathelyen 2021. June 08. 18:50 De a lényeg, hogy csütörtökön kezdődik a móka, többek között a Fiestával, Zámbó Krisztiánnal, Oláh Gergővel és a Gargantuával, de lesz persze sok finomság, vásár, meg például körhinta és céllövölde is – a teljes programot itt Fiesta, Zámbó Krisztián, Oláh Gergő és Gargantua – Mutatjuk az idei szombathelyi szentivánéji programot 2021. June 14. 12:46 mutatjuk.

Hétfőn pedig megválasztották a szombathelyi Szentivánéji Vigasságok borát is, sőt, még a szerelem borát is. A szakmai zsűri a Broadway Club Caféban gyűlt össze délelőtt és szépen sorban végigkóstolták a benevezett borokat.

Borverseny a Broadway kávézóban
Nagy kóstolások közepette. | Még több képért kattintson!

A palackokat a Kárpátia borház biztosította, akik egyben az idei rendezvény Borligetének házigazdái is. A borház különlegessége, hogy Magyarországon egyedülálló módon határon túli magyar borászok termékeit is forgalmazza idehaza.

A mostani megmérettetésen húsz bort neveztek, melyből tizenkilencet bíráltak.

A verseny lebonyolításában a Borabrát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete működött közre, akik szorgosan töltötték a bírák poharait.

Az idei szentivánéj bora végül a Kováts Pincészet 2019-es évjáratú Sauvignon Blancja lett, a szerelem bora címet pedig Balla Géza 2018-as Ménesi Kadarka Kolna Selectionje nyerte el.

Borverseny a Broadway kávézóban
A képekre kattintva megtekintheti teljes galériánkat!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra