Jövőre befuthat a tömegközlekedéshez használható megyei bérlet

Azt ígérik, olcsó lesz.

A megyei autópálya-matricákhoz hasonlóan a tömegközlekedésben is terveznek olcsó bérleteket, nyilatkozta Lázár János a Délmagyarnak .

Lázár János
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A közlekedési és beruházási miniszter elérhetőbbé, az autós közlekedés valódi alternatívájává akarja tenni a tömegközlekedést, méghozzá az ország egészében, írják.

A megoldást 2023 első felében tervezik bevezetni.

A cikk szerint most a MÁV-val közösen dolgoznak az úgynevezett megyebérlet-konstrukció bevezetésén.

Ez az autópálya-matricához hasonlóan kedvezményes áron, egyetlen „jeggyel” tenné lehetővé a vidéken élőknek, hogy egy vagy több megyében vasúton és autóbusszal is közlekedhessenek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek