Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mennyire jellemző a zsúfoltság a Vas megyei buszjáratokra?

Egy olvasói telefonnak kérdeztünk utána.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt telefonhívást kapott a szerkesztőségünk.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

"Tarthatatlan állapotok vannak a Volánnál" – közölte a szerkesztő kollégánkkal az olvasónk, majd ki is fejtette részletesen, hogy miért alakult ki benne ez a vélemény.

Ő naponta ingázik Szombathely és Csipkerek között, és az utóbbi időben többször is előfordult, hogy a délutáni járatra 80-100 embert is felzsúfoltak.

És hogy ennek nagyon egyszerű oka van.

Mészáros Zsolt

Délután 15.50-kor az Ady térről indul a csipkereki járat, pont akkor, mint a rumi. Ez utóbbi egy darabig azon az útvonalon halad, mint az előbbi. Valószínűleg ez az oka, hogy a Volán alkalmanként nem indítja el a rumi járatot, és a két járat utasait egyetlen járműre, a csipkerekire tereli.

Ez nemcsak roppant kényelmetlen, de aggasztó és érthetetlen ezekben a koronavírusos időkben – mondja az utas.

"Ott vagyunk egymás hegyén-hátán a maszkokban. A húskonzervbe nem gyömöszölnek annyi húst, mint ezekbe a buszokba" – vizualizálta az utazási élményt a telefonáló, aki szerint nyáron rendszeresen, hetente–kéthetente, kialakult a "botrányos" helyzet, amit többször is jeleztek az utasok a szombathelyi forgalmi irodának, de láthatóan eredménytelenül.

A telefonbeszélgetés után kérdéseinkkel megkerestük a Volánt, azt tudakolva, hogy tudnak-e a problémáról, illetve hogy a társaságnak vannak-e Vas megyében munkaerő vagy járműproblémái, amelyek előidézhetik a panasz alapját.

"Az elmúlt két hétben két esetben vontuk össze az érintett járatokat. A szombathelyi autóbusz-állomáson nem tapasztaltunk zsúfoltságot az autóbuszon, de folyamatosan figyelemmel kísérjük az utasforgalmat, és szükség esetén rásegítő járatot indítunk" – közölte lapunkkal a VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A cég közlése szerint a személyszállítási feladat ellátásához elegendő jármű áll rendelkezésre, az autóbuszok műszaki állapota pedig megfelel a jogszabályi előírásoknak.

"Folyamatosan törekszünk az autóbusz-állomány korszerűsítésére. 2019 végén és 2020 elején 5 új, Credo típusú jármű állt forgalomba Vas megyében, augusztustól pedig 2 új Neoplan típusú turista-autóbusz szállítja az utasokat Szombathely és Pécs között”

– írta válaszlevelében a cég, hozzátéve, hogy nincs „a közszolgáltatási feladatok biztonságos ellátását befolyásoló létszámhiány" sem.

(Nyitóképünk illusztráció)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés