Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mérei Tamás részletesen elmeséli, hogy szerinte hogyan zaklatta Xavér

"Az éjszaka kritikus perceiben már csak ketten voltunk, az este elején azonban ez a szemtanú jelen volt..." - Frissítve!

Újabb közleményt kaptunk a tegnap este kirobbant Varnus Xavért és Mérei Tamást érintő zaklatásos ügyben. Az ügy egy nevét nem vállaló telefonáló történetéből indult ki Frissítés: Varnus Xavért a szombathelyi Mérei Tamás vádolta meg szexuális zaklatással 2017. November 17. 07:31 , aki egy hete a Hit rádióban Cseszkó Tamás szerkesztő-műsorvezetőnek mesélte el, hogy a rendszerváltás előtt zaklatta őt egy neves orgonaművész. A telefonáló hangját kis mértékben eltorzították, a hang így is nagyon hasonlított Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikusok volt igazgatójának hangjára.

Varnus Xavér tegnap este egy Facebook-posztban írta le, hogy a telefonáló valószínű róla beszélt, aki pedig telefonált az szerinte Mérei Tamás volt. Mérei ezt később el is ismerte. Xavér posztjára, előbb Mérei reagált közleménnyel, majd Varnus írt levelet Xavér: Mérei azt állítja abúzus nem érte, de most zaklatónak nevez 2017. November 17. 10:24 . Most újra Méreitől kaptunk egy írást. Ezt is változtatás nélkül közöljük.

Mérei levele a Nyugat.hu-hoz

Mindenekelőtt fontosnak tartom leszögezni, hogy már az interjúban is jeleztem, állításaimat hajlandó vagyok a bíróságon is bizonyítani. V.X. tudatosan játszik a dátumokkal, szavakon lovagol azzal a céllal, hogy bebizonyítsa, már nem voltam kiskorú az ominózus éjszakán. Továbbra is határozottan állítom, hogy az engem ért inzultus idején kiskorú voltam, ugyanakkor kérdezem én, mennyivel lenne jobb a helyzet, ha felnőtt embert ért volna a zaklatás? V.X. célja a terelés és a hiteltelenítés.

Jöjjenek a tények!

A szombathelyi református templomban mutattak be minket egymásnak, jelen volt a Savaria Szimfonikus Zenekar karnagya, a református lelkész és a szüleim is. A közös koncertjeink nem a turné részei volt, V.X. őrségi templomokban orgonált, többek között Nagyrákoson, Őriszentpéteren és Szentgotthárd településeken. Ezek V.X. szólókoncertjei voltak, jómagam egy-két szám erejéig működtem közre két koncerten is. Az orgona melletti erkély volt a színpad, itt zenélt V.X. ahogy jómagam is, valamint egy másik ifjú művész pedig hegedűn működött közre. Ő egyébként velünk maradt az ominózus este elején és immáron megkaptam írásbeli nyilatkozatát, melyben vállalja, hogy a bíróság előtt is megerősíti V.X. szexuális tartalmú közeledését.

Az éjszaka kritikus perceiben már csak ketten voltunk, az este elején azonban ez a szemtanú jelen volt, idézem a hozzám írásban is eljuttatott nyilatkozatát:

Mérei Tamás
Garai Antal Atom

Én, B.G. az alábbiakról nyilatkozom: A Hit Rádió 2017. november 6-án sugárzott Hit Live című műsorában megszólalt egy névtelenséget kérő férfi, aki arról beszélt, hogy egy világhírű orgonaművész őt is zaklatta. Az interjút meghallgatva felismertem a történet szereplőit, mivel az ominózus napokon jómagam is a helyszínen tartózkodtam és többször szem és fültanúja voltam Varnusz Xavér orgonaművész szexuális témájú értekezéseinek. Arra is emlékszem, hogy az áldozat az őt ért incidens másnapján beszámolt nekem arról, hogy mire próbálta rávenni a zaklatója. Állításaimat egy esetleges bírósági per során is vállalom.

Megjegyezném továbbá, hogy az eset egy őriszentpéteri családi házban történt, mely egy orgonista lány családjáé volt.

A vizsgálat tényét, ahogy az Index korrektül megfogalmazta, magam sem tagadtam, rendőrségi vizsgálat - ahogy V.X. írta - viszont nem indult ellenem. Rendőrségi feljelentés lett a Mérei-ügyből 2015. February 16. 17:47

V.X. utolsó kérdése tipikus példája a „homoszexuális kártya” kijátszásának. Természetesen nem gyűlölöm a melegeket és a biszexuálisokat, ám mint a társadalom tagjai, nekik is vállalniuk kell a felelősséget az olyan szörnyűségekért, mint amilyet V.X. elkövetett. Megjegyezném továbbá, hogy az ügy kirobbanása óta folyamatosan keresnek telefonon és a közösségi portálon is jó szándékú polgárok. Az ő történetük alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy nem én vagyok az egyetlen áldozat.

V.X. az próbálja sugallni, hogy nem ért zaklatás. Akkor most jöjjenek az én kérdéseim!

- Miért aludtunk volna az Őrségben, ha nem azért, mert előtte együtt játszottunk?
- Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy hadd elégítsen ki orálisan?
- Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy hadd elégítsen ki kézzel?
- Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy végezzünk közös önkielégítést?
- Elővette-e az éjszaka folyamán a nemiszervét?
- Létesített-e szexuális kapcsolatot azonos nemű férfival másnap egy erdőben, a szabad ég alatt?

Bizonyára a Tisztelt Olvasók is megértik, hogy a továbbiakban nem kívánok reagálni provokatív kérdésekre, hiszen bármennyire is erőlködik V.X., a tények tények maradnak. Szomorú, hogy meglátásom szerint nem is érti ,hogy mi a valódi probléma. Nyilván közel három évtized távlatáról nem emlékezhetek minden adatra pontos részletességgel, de ettől még megtörtént, ami megtörtént. Azzal, hogy a nyilvánosság elé álltam, az volt a célom, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő a jövőben.

Cseszkó aláírásával jött Mérei levele

Bár a fent olvasható közlemény Mérei Tamás e-mail címéről érkezett, az aláírás a következő volt:

Üdvözlettel:
Cseszkó Tamás

Cseszkó volt annak a rádióműsornak a szerkesztő-műsorvezetője, amiben - akkor még névtelenül - Mérei elmesélte történetét. És akivel sokáig együtt is dolgozott Ilyen egy csúcsra járatott sajtós: hálapénzek, adóügyek, bedőlt cégek 2015. September 15. 14:35 .

Cseszkó Tamás ls Mérei Tamás közösen egy rendezvényen
Mák Dóri - Divatbemutató kicsi másképp alapítvány Facebook-oldal

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után Mérei Tamás újabb közleményt adott ki. Üzenetben Mérei azt is hozzátette, hogy mivel épp egy 22 órán át tató csellóversenyen zsűriz, így Cseszkót kérte meg, hogy gépelje be előző közleményét. Így kerülhetett Cseszkó neve levelének végre.

KÖZLEMÉNY

Sajnálatra méltó és szánalmas a kialakult helyzet az engem közel három évtizeddel ezelőtt ért eset kapcsán. Méltatlan és megalázó, a parttalan vita pedig láthatóan nem vezet előbbre.

Az elmúlt napokban rengeteg újságíró, szerkesztő keresett meg, ám a továbbiakban nem kívánom "végig turnézni" a magyar médiát az eset kapcsán. Amit tudtam, elmondtam.

Ahogy korábban írtam, a tényeken nem lehet változtatni, és továbbra is fenntartom, hogy állításaimat hajlandó vagyok igazolni a bíróság előtt is.

Hangsúlyozom, hogy édesapaként a célom a jövőbeni hasonló események elkerülése volt, nem V.X. felelősségre vonása, lejáratása, ezért is nem neveztem meg őt.

Elgondolkodtató, hogy miért vacillálnak egyre többen, és miért félnek, hogy a hasonló történetüket nyilvánosságra hozzák?

A magam részéről az ügyet a nyilvánosság előtt lezártam, a továbbiakban nem kívánok nyilatkozni. Bízom a média területén dolgozók és a közvélemény megértésében!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra