Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Xavér: Mérei azt állítja abúzus nem érte, de most zaklatónak nevez

Az orgonaművész reagál Mérei közleményére.

Tegnap eset robbant ki az a botrány Frissítés: Varnus Xavért a szombathelyi Mérei Tamás vádolta meg szexuális zaklatással 2017. November 17. 07:31 amelyben Varnus Xavér Mérei Tamást nevezte meg vádlójának. Az egész egy, a Hit Rádióba névtelenül betelefonálóval készült beszélgetésből indult ki. A rádióműsorban Cseszkó Tamás szerkesztő-műsorvezető egy nevét nem vállaló férfival készített beszélgetést, aki arról mesélt, hogy pár évvel a rendszerváltás előtt zaklatta őt szexuálisan egy neves magyar orgonaművész.

Az elmondottak Varnus Xavérra utaltak, aki csütörtök este egy Facebook-posztban reagált az elmondottakra és azonosította a nevét nem vállaló férfit. Varnus azt írta, a telefonvégén Mérei Tamás, a szombathelyi szimfonikusok volt igazgatója volt. Xavér posztját Mérei közleménye követte, amire most Varnus egy újabb közleménnyel válaszolt.

Varnus Xavér
Varnus Xavér Facebook

A Nyugat.hu-hoz eljuttatott írást most teljes egészében, változtatás nélkül közöljük.

Mérei Tamás válaszában csupán a tényekre nem válaszolt. Én viszont feltennék pár kérdést neki, pont azzal a logikával, amellyel majd a bíróságon is találkozik.

 • Pontosan melyik esztendőben volt 15 éves, vagyis mikor született?
 • Azt állítja, hogy már 1992 előtt találkoztunk. Ki által? Ki mutatott be bennünket, és hol?
 • Tekintve, hogy első vidéki turném 1991 nyarán indult, pontosan melyik esztendőben, melyik településen történt az átbeszélgetett este, melyik templomban volt az említett két koncert, mit játszottunk, ki működött még közre? Illetve azok, akik este is velünk maradtak, milyen minőségben voltak jelen? Közreműködtek talán a koncerten?
 • Rádióinterjújában azt mondta, hogy az éjszaka kritikus perceiben már csak kettesben voltunk. Mostani válaszában már szaporodott a jelen levők száma, mostanra már volt egy tanúja beszélgetésünknek.
 • A rádióinterjúban hazudott, vagy most?
 • A rádióinterjúban maga állítja, hogy abúzus nem érte. Ehhez képest újabb válaszában zaklatónak nevez. Akkor hát zaklattam, vagy nem? Ideje eldönteni.
 • E nyilatkozatában azt állítja, hogy verbális és nonverbális zaklatásnak volt kitéve. Ennek ellenkezőjét állítja a rádióinterjúban, amikor is azt állítja, hogy fizikailag nem közeledtem hozzá. Mikor hazudott?
 • Azt állítja, hogy nem indult vizsgálat ellene. Mivel egykori kirúgása nagy hírt kapott, csak egy sajtóterméket idéznék 153 milliós hiány miatt menesztették a szombathelyi szimfonikus zenekar igazgatóját 2015. February 13. 13:30 : tehát volt ellene vizsgálat?
 • Azt állítja, hogy megkérdőjelezem az interjút készítő Cseszkó Tamás morális hitelességét. Ugyanarról a Cseszkó Tamásról beszélünk, akit jogerősen felfüggesztett börtönre ítéltek, s akiről ez a cikk jelent meg? Elítélte a bíróság Cseszkó Tamást, a PLT lapigazgató-felelős szerkesztőjét 2017. April 20. 11:16 Tehát elítélték az említett Cseszkó Tamást?
 • Az interjúban nem a zaklatás társadalmi kérdéséről próbál vitát kezdeményezni, hanem üvöltően homofób propagandát folytat, már-már putyini nyíltsággal. Gyanítom, ez az egész, hazugságokkal terhelt interjú csak azt a célt szolgálta számára, hogy világgá üvölthesse a mássággal szembeni indulatait. Utolsó kérdésem: gyűlöli a melegeket és a biszexuálisokat?
 • Mérei Tamás átvette a lovagkeresztet
  BZ

  Cseszkót a bíróság ítélte el jogerősen, Mérei ügyészségi megrovást kapott korábban

  Mivel ebben a történetben is felmerült Cseszkó Tamás és az ő büntetőügye, emlékeztetünk rá, hogy őt a bíróság idén áprilisban gazdasági bűncselekmény miatt egy év börtönre ítélte Elítélte a bíróság Cseszkó Tamást, a PLT lapigazgató-felelős szerkesztőjét 2017. April 20. 11:16 , két évre felfüggesztve. Az ítélet június elején jogerőre emelkedett Jogerős: elítélték a Szombathelyi7Nap felelős szerkesztőjét 2017. June 02. 10:22 . A bíróság mentesíthette a büntetett előítélet jogkövetkezményétől, de ettől még tény, hogy jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték gazdasági bűncselekmény miatt.

  Mérei Tamás pedig tavaly év végén ügyészi megrovást kapott Ügyészi megrovás Méreinek – De miért? 2016. December 04. 16:47 , a szimfonikus zenekarnál történtek miatt.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra