Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mészáros Lőrincé lesz Simicska Lajos egykori Vas megyei birodalma

Sárvári és szombathelyi mezőgazdasági cégek is vannak a csomagban.

Közel két hónapja írtuk Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet a sárvári agrárbirodalom 2018. August 16. 13:42 , hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet a sárvári agrárbirodalom. A jóslat beigazolódott, a hvg.hu azt írja , az üzlet hamarosan létrejön. Információink szerint a Gazdasági Versenyhivatal szerdán jóváhagyta, hogy a Mészáros Lőrinchez tartozó cégcsoport megvásárolja a Mezort Zrt-t.

A sárvári Vadkert fogadó volt Simicska egyik kedvenc pihenőhelye
nyugat.hu

A Mezort Zrt. egészen idén nyárig Simicska Lajoshoz tartozott. Addig, amíg Simicska be nem jelentette, hogy kivonul a gazdasági életből, és érdekeltségeit Nyerges Zsolt veszi át. Ez gyorsan meg is történt, de ahogyan előre látható volt, Simicska volt birodalma Mészáros Lőrincnél kötött ki.

Simicska vasi birodalmát annak idején két részes cikksorozatban mutattuk be, az első rész itt Ki az a Simicska Lajos? - 1. rész 2015. March 12. 03:02 , a második pedig itt olvasható Nagyon szereti Sárvárt! Simicska Lajos Vas megyei birodalma 2015. March 14. 18:26 . A Mezort Zrt-be bevitt cégcsoportnak a része három, 2001-ben privatizált állami gazdaság is, a Sárvári Mezőgazdasági Zrt., a Lajta-Hanság Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. Korábban arról is írtunk, hogy ez a cégbirodalom tett keresztbe A Simicska-Nyerges lobbi tett keresztbe a váti reptérnek? 2012. September 05. 08:08 a Vát és Porpác mellé tervezett kereskedelmi repülőtérnek, ez a terv azóta már nem is létezik.

Simicska és Ágh Péter két évvel ezelőtt Sárváron
Forrás: Facebook

Nemrég a Mezorthoz tartozó Sárvári Mezőgazdasági Zrt. 14 ezer hektárnyi vadászterületeit Simicska kegyvesztetté válása után egyetlen éjszaka alatt szedték darabokra Simicska elbukja Vas megyei vadászterületeit is, egy este alatt csinálták ki 2016. July 04. 08:31 . Az említett 14 ezer hektárt három felé osztották, és a szomszédos három vadászterülethez csatolták, a legjobb adottságú erdőrészt, a váti erdőt a Répcementi Hunor Vadásztársaság kapta meg.

Ennek a vadásztársaságnak az elnöke, Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő titkárának, Gagyi Leventének az apja, aki egyébként két évvel ezelőtt kérdésünkre azt mondta, az ügynek nincsenek politikai vonatkozásai, a döntést a a vadászati hatóság hozta, és őket is meglepte.

Mindez azért is érdekes, mert információink szerint Gagyi Levente lehet a Mezort Zrt. igazgatója. Aki Ágh Péter titkárából így egy hatalmas, a Mészáros Lőrinc cégbirodalomhoz tartozó zrt-nek lesz a vezetője.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra