Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Lőrincnek már több pénze van, mint Paul McCartney-nak

Szép csendben olyan ország lettünk, amilyeneken 10-15 éve még jókat derültünk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy állampolgári reakciókat nem váltott ki az a minapi hír Mészáros Lőrinc lett az ország leggazdagabb embere 2018. December 28. 11:57 , mely szerint Mészáros Lőrinc magyarországi vállalkozónak immár 381 milliárd forintnyi a vagyona.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ezzel nemcsak az ország leggazdagabb embere lett a derék gázszerelő, de már nemzetközi mércével mérve is komoly tényezőnek számít.

Nyár közepén még „csak” J.K. Rowlingnál, Ronaldónál és az angol királynőnél volt gazdagabb , de mivel üzleti sikerei továbbra is folytatódtak, így mára vagyona – vegyük egy mély lélegzetet – meghaladja Paul McCartney-jét.

És ezt nem képletesen, hanem szó szerint kell értelmezni. Ha ugyanis a Forbes által becsült Mészáros-vagyont átszámítjuk, az 1,36 milliárd dollárra jön ki, ami bizony masszívan meghaladja McCartney 1,2 milliárd dollárra becsült vagyonát.

Mind a ketten letettek valamit az asztalra
Nyugat.hu

Tegyük hozzá, az előbbinek ezt néhány év alatt sikerült összehoznia, jellemzően kormányzati közbeszerzésekből, míg az utóbbinak ehhez egy egész élet kellett, Beatles-szel, generációs világslágerekkel, jogdíjakkal, aktív időskorral, bőséges adakozással.

És le lehetne írni százezredszer, hogy itt valami nagyon beteges történik. Hogy mennyi az esélye annak a véletlennek, hogy az országban először az egykori kollégiumi társ gazdagodik meg meseszerűen, aztán pedig a szülőfalu polgármestere?

Aki látni akarja, annak a napnál világosabbak az összefüggések.

Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy mi van azokkal, akik nem akarják látni.

Hogy hogyan lehetséges, hogy a félelem, információhiány, nemtörődömség, világnézet ilyen meghökkentő hatékonysággal felülírja a józan észt?

És ha elfogadjuk azt, hogy a nyugati világ jelenlegi békéje és jóléte a józan észre alapul, mi lesz, ha ismét sutba dobjuk azt, mint tettük azt oly sokszor a történelem folyamán.

Mert ha nem látjuk Mészáros Lőrinc és Paul McCartney összefüggését, akkor tényleg könnyebben magyarázhatók a keresztes hadjáratok, a zsidó törvények, az ISIS és oly sok minden más.

És ennél már csak az szomorúbb, ha két lépés távolságra hátrébb lépünk a nagyobb perspektíva miatt, akkor azt látjuk, hogy

Magyarország olyan távoli, periférikus országgá változott, amilyeneken 10-15 évvel ezelőtt lenézően mosolyogtunk: ahol a tömegmédia ostobaságokat harsog, ahol a tudás, kultúra és egészség helyett idióta stadionprogramokat finanszíroznak, ahol szürreális légvárakat adnak el valóságnak és ahol teljesen természetes, hogy az ország első emberének belső köréhez tartozó gázszerelőből lesz a legvagyonosabb ember.

És ahol láthatóan ez cseppet sem zavarja a többséget. Tényleg nem?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vélemény

Hirdetés