Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mészáros Lőrincnek már több pénze van, mint Paul McCartney-nak

Szép csendben olyan ország lettünk, amilyeneken 10-15 éve még jókat derültünk.

Nagy állampolgári reakciókat nem váltott ki az a minapi hír Mészáros Lőrinc lett az ország leggazdagabb embere 2018. December 28. 11:57 , mely szerint Mészáros Lőrinc magyarországi vállalkozónak immár 381 milliárd forintnyi a vagyona.

Ezzel nemcsak az ország leggazdagabb embere lett a derék gázszerelő, de már nemzetközi mércével mérve is komoly tényezőnek számít.

Nyár közepén még „csak” J.K. Rowlingnál, Ronaldónál és az angol királynőnél volt gazdagabb , de mivel üzleti sikerei továbbra is folytatódtak, így mára vagyona – vegyük egy mély lélegzetet – meghaladja Paul McCartney-jét.

És ezt nem képletesen, hanem szó szerint kell értelmezni. Ha ugyanis a Forbes által becsült Mészáros-vagyont átszámítjuk, az 1,36 milliárd dollárra jön ki, ami bizony masszívan meghaladja McCartney 1,2 milliárd dollárra becsült vagyonát.

Mind a ketten letettek valamit az asztalra
Nyugat.hu

Tegyük hozzá, az előbbinek ezt néhány év alatt sikerült összehoznia, jellemzően kormányzati közbeszerzésekből, míg az utóbbinak ehhez egy egész élet kellett, Beatles-szel, generációs világslágerekkel, jogdíjakkal, aktív időskorral, bőséges adakozással.

És le lehetne írni százezredszer, hogy itt valami nagyon beteges történik. Hogy mennyi az esélye annak a véletlennek, hogy az országban először az egykori kollégiumi társ gazdagodik meg meseszerűen, aztán pedig a szülőfalu polgármestere?

Aki látni akarja, annak a napnál világosabbak az összefüggések.

Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy mi van azokkal, akik nem akarják látni.

Hogy hogyan lehetséges, hogy a félelem, információhiány, nemtörődömség, világnézet ilyen meghökkentő hatékonysággal felülírja a józan észt?

És ha elfogadjuk azt, hogy a nyugati világ jelenlegi békéje és jóléte a józan észre alapul, mi lesz, ha ismét sutba dobjuk azt, mint tettük azt oly sokszor a történelem folyamán.

Mert ha nem látjuk Mészáros Lőrinc és Paul McCartney összefüggését, akkor tényleg könnyebben magyarázhatók a keresztes hadjáratok, a zsidó törvények, az ISIS és oly sok minden más.

És ennél már csak az szomorúbb, ha két lépés távolságra hátrébb lépünk a nagyobb perspektíva miatt, akkor azt látjuk, hogy

Magyarország olyan távoli, periférikus országgá változott, amilyeneken 10-15 évvel ezelőtt lenézően mosolyogtunk: ahol a tömegmédia ostobaságokat harsog, ahol a tudás, kultúra és egészség helyett idióta stadionprogramokat finanszíroznak, ahol szürreális légvárakat adnak el valóságnak és ahol teljesen természetes, hogy az ország első emberének belső köréhez tartozó gázszerelőből lesz a legvagyonosabb ember.

És ahol láthatóan ez cseppet sem zavarja a többséget. Tényleg nem?

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény