„Mi 30 éve itt vagyunk” – Anima a Szigeten

Közösen ünnepli 30 éves születésnapját az Anima Sound System és a Sziget Fesztivál, az újraértelmezett gyertyaelfújás pedig tegnap éjszaka az All Európa színpadon történt meg egy meghitt koncert formájában.

Prieger Zsolttal beszélgettünk a koncert előtt, aki fontosnak tartja, hogy 30 éve minden évben részt vegyen a fesztiválon. Itt keres inspirációt, új dolgokat, nyilván nem a nagyszínpadon – meséli a nyugat.hu-nak –, hanem az eldugottabb helyeken: vannak például cirkusz művészek, vagy korábbi években az Afrika színpadon szokott nemzetközi zenéket felfedezni, aminek idén az All Europa és a Global Village a megfelelője. Már több napja kinn van a fesztiválon és idén is sok jó avant garde ízre bukkant.

Anima Sound System @ Sziget Fesztivál 2023
Jánosa Júlia

„Már kb. harmindszadszorra koncertezünk itt a Szigeten. De az a különbség, hogy most lesz a legjobb!” – konferálta fel a bandát szokásos karizmájával Zsolt, míg a közönség önfeledten táncolt az elektronikus ritmusokra. Mellettünk két magyar élvezte a zenét: „Fú, nem az a semmi hogy a Sziget meg az Anima itt van 30 éve, hanem hogy mi is... Emlékszel a tíz éves évfordulójukra? Remegett a padló.”

Anima Sound System @ Sziget Fesztivál 2023
Jánosa Júlia

A kora hajnali órákban, szavaikhoz híven, a FreeDome-ban találtunk rá újból az egész csapatra, az Acid Arab koncertjén. „Mi tetszett eddig a legjobban a Szigeten idén?” – kérdezem. „Ez. Ez kurva jó volt.”

Anima Sound System @ Sziget Fesztivál 2023
Jánosa Júlia

A szombathelyieknek sem kell sokat várniuk, hogy láthassák őket, hiszen az Anima lesz a Savaria Karnevál zárónapjának sztárfellépője augusztus 27-én, vasárnap. Zsolt meg azt is elárulta hogy október 29-én Londonba készülnek! Ott tali?

Bemelegítésként itt egy 2 éve készült interjúnk a csapattal.
Anima Sound System @ Sziget Fesztivál 2023
Még több szigetes képért kattints!
Jánosa Júlia
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sziget Fesztivál

Tovább az oldalra