Miért kellett kivágni az öreg fenyőt a Bolyai utcánál?

Egy szomorú látványnak kérdeztünk utána.

A minap fotósunkat - és megannyi arra járót – a szombathelyi Bolyai János utcához és Bartók Béla körúthoz tartozó parkolónál ez a látvány fogadta.

Mészáros D. Zsolt

A környéken lakók nem értették a fa megcsonkítását és kivágását, merthogy szerintük az látszólag egészséges volt.

Mészáros D. Zsolt

Ezúttal óvatosak voltunk, és az üggyel kapcsolatban megkerestük a Szompark Kft.

Maga Kiss Dávid ügyvezető igazgató válaszolt.

Ezek szerint:

"Társaságunk végezte a fa kivágását. A fa lábon száradt volt, azért kellett kivágni. Csatolok egy képet a kivágást megelőző állapotról. A képen jól látható a teljes fát érintő száradás. A tűlevelűek nehezen viselik a szélsőséges időjárást, ezért fordul elő ez a jelenség. Jelenleg nem tervezzük több fenyő kivágását, de a fakivágások nagy részét a téli időszakban végezzük, tehát biztosan lesznek még fakivágások szerte a városban. Pl.: a Perintparti sétány északi oldalán egy kínai nyárfa kivágása a mai napon történt meg. Ott szintén a központi vázágak száradása miatt kellett a fát kivágni."

Ez pedig az említett csatolt kép:

Szompark Zrt.

Mi pedig olvasóink nevében is köszönjük a tájékoztatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech