Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?

Olvasónk megtalálta a választ a Nádasdy utcában.

Újabb fejezettel jelentkezünk a szombathelyi parkoló-sagából, melybe most kicsit belekeveredtek a biciklisek is. Egy szemfüles olvasónk talált most ugyanis egy újabb konkrét helyszínt, mely úgy gondolja, tökéletesen bemutatja a gépjárművezetők KRESZ-ismereteit.

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?
Még több képért kattints!
Olvasó

Ez pedig nem más, mint a Nádasdy utca, ahol a képek tanúsága szerint szinte mindenki úgy ismeri a KRESZ-t, hogy a sárga vonalig parkolhat a járdára.

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?
Olvasó

Úgy néz ki, nem nagyon jut eszükbe, hogy ez mindkét oldalon kerékpárút, pedig táblák is mutatják. Egyébként a folytatás a Zanati út felé hasonló – mondja olvasónk.

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?
Olvasó

És még csak a többi autósnak sem segítenek ezzel, mert a kerékpáros haladhat az úttesten a KRESZ szerint, amennyiben a kerékpárúton valami akadályozza a haladást. Tehát pont a többi autós előtt fognak tekerni.

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?
Még több képért kattints!
Olvasó

De persze csak elméletileg, mert amúgy inkább a járdán bicikliznek, és sokan rá is szoknak erre. Ilyenkor meg felhúzzák magukat az emberek, és jönnek a táblák, hogy a járda nem kerékpárút, mint ahogyan az a Széll Kálmán utcában is történt Kiegészítő Kresz tábla a szombathelyi járdán September 08. 11:03 nemrég.

Józing Antal

Ezt a táblát feltehetően azért tette ki valaki, mert sok kerékpáros a járdán tette meg a bicikliút és a Király utca közötti távolságot, merthogy a Széll Kálmán utca egyirányú, és a járdázással megspórolható a kerülő. Igaz, közben át kell tekerni mondjuk egy vendéglátóipari egység székei között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra