Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?

Olvasónk megtalálta a választ a Nádasdy utcában.

Újabb fejezettel jelentkezünk a szombathelyi parkoló-sagából, melybe most kicsit belekeveredtek a biciklisek is. Egy szemfüles olvasónk talált most ugyanis egy újabb konkrét helyszínt, mely úgy gondolja, tökéletesen bemutatja a gépjárművezetők KRESZ-ismereteit.

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?
Még több képért kattints!
Olvasó

Ez pedig nem más, mint a Nádasdy utca, ahol a képek tanúsága szerint szinte mindenki úgy ismeri a KRESZ-t, hogy a sárga vonalig parkolhat a járdára.

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?
Olvasó

Úgy néz ki, nem nagyon jut eszükbe, hogy ez mindkét oldalon kerékpárút, pedig táblák is mutatják. Egyébként a folytatás a Zanati út felé hasonló – mondja olvasónk.

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?
Olvasó

És még csak a többi autósnak sem segítenek ezzel, mert a kerékpáros haladhat az úttesten a KRESZ szerint, amennyiben a kerékpárúton valami akadályozza a haladást. Tehát pont a többi autós előtt fognak tekerni.

Miért megy a kerékpáros a járdán Szombathelyen?
Még több képért kattints!
Olvasó

De persze csak elméletileg, mert amúgy inkább a járdán bicikliznek, és sokan rá is szoknak erre. Ilyenkor meg felhúzzák magukat az emberek, és jönnek a táblák, hogy a járda nem kerékpárút, mint ahogyan az a Széll Kálmán utcában is történt Kiegészítő Kresz tábla a szombathelyi járdán 2021. September 08. 11:03 nemrég.

Józing Antal

Ezt a táblát feltehetően azért tette ki valaki, mert sok kerékpáros a járdán tette meg a bicikliút és a Király utca közötti távolságot, merthogy a Széll Kálmán utca egyirányú, és a járdázással megspórolható a kerülő. Igaz, közben át kell tekerni mondjuk egy vendéglátóipari egység székei között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem