Miért olcsóbb Ausztriában ugyanaz a termék, ugyanannál a boltnál, mint nálunk Szombathelyen?

Magyarország ebben is jobban, bocsánat, drágábban teljesít - legalábbis ezt állítja egy olvasónk, aki az alábbi fotókat küldte nekünk.

Augusztus 25-én jelent meg mindkét reklámújság, állítja egy olvasónk. Az egyik a határ másik oldalán, kint az ausztriai Takkóban, a másik itthon, szintén ugyanennek az üzletláncnak egy szombathelyi boltjában.

Ugyanabban az ajánlatban Ausztriában a hosszú ujjú felsőket, körsálakat és sapkákat 5 euróért, azaz 1550 forint kínálják. Nálunk ugyanezekért a ruhadarabokért 1790 forintot kérnek el. Apró differencia ugyan, de a havi bérekben ennél jóval nagyobb különbségek vannak.

Ennél a kardigánnál még nagyobb az eltérés az árakban. 10 euro kint, nálunk 3790 forint. 700 forintos különbség.

Összehasonlítás
Nyugat.hu

Az osztrák és a magyar prospektus együtt:

Összehasonlítás
Nyugat.hu

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ÁFA Magyarországon 27 százalékos, ez adhat némi magyarázatot a fentiekre. Meg aztán az is, hogy a boltokban mindent annyiért adnak, amennyiért még megveszik.

Egy olvasónk újabb szemléletes példát küldött a különbségekre

A HERVIS áruház oldalán hasonlította össze a KTM kerékpárok árait, kíváncsiságból. Érdemes megnézni!

http://www.hervis.hu/store/Felszerel%C3%A9s/Ker%C3%A9kp%C3%A1rok/Cross-ker%C3%A9kp%C3%A1rok/Fun-Road/p/COLOR-1987587

http://www.hervis.at/store/Ausr%C3%BCstung/Fahrr%C3%A4der/Crossbikes/KTM/Fun-Road/p/COLOR-1987587

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem