Miért vannak olyan sokáig kint a 30-as táblák az útjavításoknál?

Például a szombathelyi Szövő utcában is.

„A szombathelyi Zanati útról a Szövő utcába lekanyarodva július eleje óta kint van egy 30-as korlátozó tábla és egy terelő tábla, ami az egész sávot elfoglalja. Alatta felmarták az aszfaltot, de hiába járunk naponta többször is erre, nem látjuk, hogy bárki bármit is csinálna ott” – írta olvasónk, aki arra kért minket, járjunk utána, mi lehet ennek az oka és meddig marad így.

Levelében felhívta a figyelmünket, hogy busz is jár arra, sok gyári dolgozó a Szövő utca felé autózik, hogy kikerülje a lámpákat. A 30-as tábla miatt a Kötő utcai kereszteződésig tartani kell a korlátozott sebességet.

Olvasó

Kérdéseinket elküldtük a szombathelyi önkormányzatnak. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Vasivíz Zrt. partnercége csatorna bekötővezeték leszakadás miatt végzett bontási munkálatokat a Szövő u. 18. és 38. sz. ingatlanok előtt. A végleges helyreállítás azért nem történt még meg, mert a csatorna bekötővezeték közel 3 méter mélyen van, így a tömörödési idő hosszabb, nem lehetett még elvégezni a teljes helyreállítást.

Ezért vannak jelenleg is érvényben a sebességkorlátozó és terelő jelzőtáblák, és ez így marad addig, amíg helyre nem állítják az útburkolatot. Ennek várható határideje 2023. szeptember 15.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Jelentem