Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mikor változik a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv?

Pletykálták, hogy a korlátozások enyhítésével egyidőben változhat az idősávos vásárlást is, de még semmi nem történt.

Április 23-án írta a Magyar Nemzet, hogy módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban a jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülésével és a szombati nap korlátozásainak eltörlésével.

A kijárási korlátozás eltörlésével újra indult az élet a városokban, így a 65 év alattiak közt egyre nagyobb az igény arra, hogy délelőtt is vásárolhassanak. A 9 és 12 óra közti időszakot kijelölni a nyugdíjasoknak nem volt épp frappáns megoldás.

A nyugdíjasok életritmusához sem igazodik, akik közül a legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy azelőtt reggel 9-re már rég otthon voltak a vásárlásból, de a fiatalabbaknak sem kedvez, akik jellemzően épp a 8 és 12 óra közti időszakban intézték dolgaikat.

Kiss Tamás

Mi azt tapasztaltuk, hogy Szombathelyen az üzletek forgalma a délelőtti idősávban változó. A sűrűbben lakott területek boltjai nem sokat éreznek az idősávos vásárlásból, a forgalmuk nem esett. Azok a biztonsági őrök, akikkel beszéltünk, azt is elmondták, hogy ezeken a helyeken a mai napig becsámborog egy-egy fiatal délelőtt, nyugdíjas délután.

Kiss Tamás

A lakott területektől kijjebb eső üzletekben, mint az Interspar vagy a TESCO Hipermarket, kicsit más a helyzet. Jelentős forgalom visszaesés ezeken a helyeken sem jellemző, de a délelőtti, 65 év felettieknek kialakított idősávban látványosan kevesebb a vásárló.

Kiss Tamás

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra