Minden reggel torlódás van az osztrák-magyar határnál, de miért?

A soproni határátkelőhöz vezető úton aszfaltozási munkálatokat végeznek, ez minden reggel megnehezíti az ingázók életét. A hajnalban araszolók dühösen posztolnak reggelente, s nem értik, miért nem lehet látni egyetlen munkást sem az út szélén. Megkérdeztük.

„Több mint egy hete torlódás, türelmetlenség jellemzi a soproni határ felé vezető utat. Jóval megnőtt menetidő, de látszólag senki nem dolgozik a 84-es úton a határátkelő előtt. Reggelente a Shell-kútig, illetve a temetőig ér a gépkocsi sor, délután a MOL-kútig” – írta egy olvasónk.

Mások is panaszkodtak, kevésbé türelmesen kérdezve: miért? Miért kell az ingázóknak araszolniuk, korábban indulniuk, ha látszólag senki sem dolgozik az úton? Megkérdeztük a kivitelezőt:

„Az SDD Konzorcium kivitelezési feladata a 84-es számú főúton nem csak aszfaltburkolat-felújítást jelent. A jóváhagyott tervek és engedélyek alapján – ami szerint a folyamatos 2x1 sáv biztosítva van – jelen pillanatban a kevésbé észrevehető munkálatok zajlanak. Ilyen például a padka fenntartási munkálatai, a szalagkorlátok kiszedésé és az előírt szintre történő emelése, illetve a szegély és térkőburkolatok javítása és cseréje. Ezen munkálatok elengedhetetlenül fontosak a napokban kezdődő aszfaltozás előtt” – írta válaszában a konzorcium képviselője.

Hozzátették: ahogyan az előzetes tájékoztatóban is említették, a tervezett munkavégzés a fő terelési ütemenként maximum 1-1 hónapot vesz igénybe, november végéig a forgalomkorlátozást is feloldják. Az elvégzett aszfaltmarás után a pályaszerkezet teherbírásproblémáinak lokalizálása miatt hétfőn helyszíni bejárást tartottak.

Erről ezt írták: „A bejáráson elfogadott emelt műszaki tartalom a tervezett átfutási idővel összeegyeztethető, ugyanakkor a közlekedők számára is nagyon fontos eredményként, a beavatkozás lényegesen hosszabb burkolati élettartamot fog eredményezni.”

Vagyis türelem ingázók, ez még eltart egy ideig.

Töreki Tibor hazafelé kapcsolta be a fedélzeti kamerát. Nagy torlódás akkor már nem volt, viszont munkavégzést sem látni az úton:

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem