Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lassan mindenki lemond Ausztriában

Sebastian Kurz egykori osztrák kancellár csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be Sebastian Kurz a bukás után 35 évesen otthagyja a politikát 2021. December 02. 12:08 , hogy teljesen kivonul a politikából és lemond pártelnöki és frakcióvezetői tisztségéről is.

Néhány órával később utódja, Alexander Schallenberg is bejelentette Lemondott Alexander Schallenberg osztrák kancellár 2021. December 02. 19:53 , hogy lemond kancellári tisztségéről. Kevesebb mint két hónappal ezelőtt, október 11-én lépett hivatalba Sebastian Kurz lemondását követően. Döntését azzal indokolta, meggyőződése, hogy a kormányfői és az Ausztriában legerősebb szavazatot szerzett párt, az ÖVP elnöki tisztét minél előbb egy kézben kell egyesíteni. Le se ment a nap, Gernot Blümel pénügyminiszter is posztolt a közösségi megosztón: "Úgy döntöttem, hogy elhagyom a politikát" - írta.

Karl Nehammer
Wikipédia

Osztrák sajtóinformációk szerint Ausztria kancellárja napokon belül a jelenlegi belügyminiszter, Karl Nehammer lesz.

A keményvonalasnak tartott 49 éves Nehammer a Krems-i Egyetemen szerzett mesterképzést és többek között az ÖVP főtitkára is volt.

Forrás: ORF.at , Heute.at

Frissítés

Az ÖVP pénteken egyhangúlag a korábbi belügyminisztert, Karl Nehammert jelölte ki a párt új vezetőjének, így Ausztria szövetségi kancellárjának is - írja az Enyugat .

Heinz Faßmann oktatási miniszter távozását is tudomásul vették, utódját, a Grazi Egyetem rektorát, Martin Polascheket már ki is jelölték.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet