Lassan mindenki lemond Ausztriában

Sebastian Kurz egykori osztrák kancellár csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be Sebastian Kurz a bukás után 35 évesen otthagyja a politikát 2021. December 02. 12:08 , hogy teljesen kivonul a politikából és lemond pártelnöki és frakcióvezetői tisztségéről is.

Néhány órával később utódja, Alexander Schallenberg is bejelentette Lemondott Alexander Schallenberg osztrák kancellár 2021. December 02. 19:53 , hogy lemond kancellári tisztségéről. Kevesebb mint két hónappal ezelőtt, október 11-én lépett hivatalba Sebastian Kurz lemondását követően. Döntését azzal indokolta, meggyőződése, hogy a kormányfői és az Ausztriában legerősebb szavazatot szerzett párt, az ÖVP elnöki tisztét minél előbb egy kézben kell egyesíteni. Le se ment a nap, Gernot Blümel pénügyminiszter is posztolt a közösségi megosztón: "Úgy döntöttem, hogy elhagyom a politikát" - írta.

Karl Nehammer
Wikipédia

Osztrák sajtóinformációk szerint Ausztria kancellárja napokon belül a jelenlegi belügyminiszter, Karl Nehammer lesz.

A keményvonalasnak tartott 49 éves Nehammer a Krems-i Egyetemen szerzett mesterképzést és többek között az ÖVP főtitkára is volt.

Forrás: ORF.at , Heute.at

Frissítés

Az ÖVP pénteken egyhangúlag a korábbi belügyminisztert, Karl Nehammert jelölte ki a párt új vezetőjének, így Ausztria szövetségi kancellárjának is - írja az Enyugat .

Heinz Faßmann oktatási miniszter távozását is tudomásul vették, utódját, a Grazi Egyetem rektorát, Martin Polascheket már ki is jelölték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet