Olvasóink többsége szerint mindenkinek jó lenne a négynapos munkahét

De érkeztek más jellegű, figyelemre méltó hozzászólások is.

Nemcsak a gazdasági élet szereplőit, de olvasóinkat is erősen foglalkoztatja a négynapos munkahét lehetséges bevezetése.

Erről nemcsak az írásunk népszerűsége, de az olvasói szavazatok nagy száma is tanúskodik.

A cikkhez kapcsolódóan 1700 szavazat érkezett. Ezeknek több mint a fele azzal ért egyet, hogy a négynapos munkahetet „jó ötletlet tartom, szerintem a cégek is jól járnának”.

Ezzel nagyjából alátámasztják azokat a kutatásokat, melyek szerint a produktivitás és az emberek elégedettsége között szoros kapcsolat van, és mivel ez utóbbi jórészt a munka és a pihenés egyensúlyán alapul, célszerű a dolgozóknak időt hagyni, hogy azzal foglalkozzanak, amit szeretnek.

Ebből a szempontból ideális lenne a négynapos munkahét bevezetése, mivel a pénteken kiesett munkát kompenzálná, hogy a többi napokon az munkavállalók hatékonyabban dolgoznának.

A képet azért árnyalják a hozzászólások Jön a négynapos munkahét? 2018. October 02. 14:16 , melyet tényleg utólag is elolvasni, mert igencsak komolyak is vannak közöttük.

Ez csak egyetlen közülük:

"Kizárt. Azt a darabszámot, amit egyes cégek a hétvégével együtt, 3 műszakban tudnak lehozni, nem fogják tudni teljesíteni 4 napban. Mert persze hogy az ember frissebb és jobb lesz a kedve, de a gépsorok nem lesznek gyorsabbak. Azok annyit tudnak amennyire kitalálták őket. Max megint az irodai dolgozók járnak jól, mert az ő munkájuk nem függ a gépsor lehozható maximális darabszámától. Aztán az lesz mint sok szomnathelyi cégnél: a hosszú hétvége az ugyan olyan rövid, mint bármelyik. Mert nem számít ha ledolgoznak egy pl hétfőt vagy pénteket. A ledolgozott napon majd lehet túlórázni, de természetesen szombaton és vasárnap is. Most erre írom én hogy a 4 munkanapba nem fér bele az ilyen cégeknek a darabszáma."

Érdemes visszanézni az eredeti cikkre Jön a négynapos munkahét? 2018. October 02. 14:16 és a kapcsolódó hozzászólásokra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság