A Munkásőr Emlékbizottság megkoszorúzta Szombathely mini felszabadulási emlékművét

De mi az a „Munkásőr Emlékbizottság"? És miért koszorúznak meg egy emlékmű-makettet?

Olvasónk fedezte fel a napokban, hogy egy icipici koszorúval megkoszorúzták Szombathely mini felszabadulási emlékművét Tudta, hogy van egy mini emlékmű is Szombathelyen? 2022. January 29. 18:45 , ami Szombathely és Zanat között van, az egykori téesz épületei között.

Mini emlékmű
A mini emlékmű az épületeknél van, Szombathely és Zanat között. A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A koszorúra fűzött szalag tanúsága szerint A Munkásőr Emlékbizottság tartott itt megemlékezést. A szervezet létezik, van oldala is, ami szerint hagyományőrző céllal alakultak meg.

facebook/Semei Ferenc

A szombathelyi mini felszabadulási emlékműről nem sokat lehet tudni azon kívül, hogy az egykori Felszabadulás Mgtsz udvarában van. Valószínűleg a téesz alapításának 25. évfordulójára készítették 1975-ben. A mellette lévő táblán legalábbis az alapítók névsora áll.

Mini emlékmű
Így nézett ki 2022 januárjában, mikor kint jártunk mi is. A képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Tavaly januárban egyébként mi is kimentünk és rácsodálkoztunk a mini emlékműre Tudta, hogy van egy mini emlékmű is Szombathelyen? 2022. January 29. 18:45 . Amin még a vöröscsillag is rajta van, amit az eredetiről már rég eltávolítottak. Tavaly még gondozottabbnak tűnt, most azonban láthatóan ellepi a gaz.

facebook/Semei Ferenc
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet