Az eső lába belelógott a szombathelyi minifesztivál szombat délutánjába

De a közönséget, a zenészeket, az eladókat ez nem igazán foglalkoztatta. Alakult a hangulat.

Csináljunk egy zenekart! - mondja rég látott zenészismerősöm, amikor szombat délután hat óra után összefutunk egy hamburgeres és egy grillsütő között, söröspohárral a kezünkben.

Erős a késztetés, hiszen hangulatos példák sorakoztak a színpadon, de kezdjük az elején.

Food & Music Weekend szombat délután
Motorosesküvő a városházán
Szilágyi József / telefonos fotó

A Food & Music Weekend háromnapios minifesztivál már pénteken elkezdődött Péntek este „Hajnal volt” a szombathelyi Fő téren - Időtlen időutazás az AnimaSongs-zal May 25. 07:04 , a vége felé járó választási kampány Nemény András: "A céljainkat krízishelyzetben sem adtuk fel, új utakat kerestünk" May 24. 20:39 miatt tegnap egyszerűen nem volt időm körülnézni.

Szombat délután aztán öt óra előtt a városháza előtt nagy és szép motorokba futottam bele, egy ismerőstől megtudtam, hogy motorosesküvő van éppen, ami elég látványos és hangos is tud lenni.

Food & Music Weekend szombat délután
Délután még egy kicsit szellősen
Szilágyi József / telefonos fotó

A Fő tér rendezvénytár része ekkor még elég szellős volt, de öröm volt látni, hogy nm búcsúhangulat uralkodik, utcakaják és italok kocsijai, sátrai váltogatják egymást, erről tegnap már írtunk Jó idő, ingyenes koncertek és rengeteg kaja – A kérdés csak az, lesz-e rá pénzük a szombathelyieknek May 24. 17:42 . A műsorvezető meg is jegyzi, itt nem árulnak keményfaszárú nyalókát.

A színpadon a szombathelyi Sons Left Behind játszik éppen, lassú ütemű, de húzós, súlyokkal telített zenéjük mégis hangulatos. Az egyébe alakult csapatnak már rajongótábora is van, a színpad előtt meg is mutatták magukat.

Food & Music Weekend szombat délután
A Sons Left Behind
Szilágyi József / telefonos fotó

Egyre többen ékeznek, közben felhők jönnek, mennek, lóg az eső lába, néha halk mennydörgést hoz távolról a szél, de senki sem pánikol, mindenki teszi a dolgát, én is megkóstolom az egyik sörkülönlegességet.

Sok az ismerős, és nem csak Szombathelyről, látunk körmendieket, szentgotthárdiakat, kőszegieket. Érezni az igényt a bulikra, az ereszdelahajamra, nem volt még olyan régen a járvány okozta lockdown és a takarékosságra kényszerítő energiaválság sem.

Food & Music Weekend szombat délután
A Zánó Elektrik és a gitároslányok
Szilágyi József / telefonos fotó

A színpadon közben már a Zénó Elektrik játszik, két szőke gitároslánnyal, rockslágerekkel, és tényleg ez kell most ide.

A program ma is és holnap is folytatódik, a részletekért katt ide Háromnapos minifesztivállal indul a nyári programdömping Szombathelyen May 18. 11:36 . Hacsak el nem mossa az eső, de legyünk optimisták. Finom volt a sör, vissza kell menni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra