Most már hivatalos: a szombathelyi egyetem az ELTE campusa lesz

2017. február 1-től már ELTE-hez tartozik a Savaria Egyetemi Központ.

Az ELTE Szenátusa a 2016. szeptember 26-i ülésén egyetértett azzal, hogy 2017. február 1. napjával a Savaria Egyetemi Központ az ELTE része legyen.

Az ELTE kezdeményezi, hogy a 2017-es általános felvételi eljárás során az integrációt már vegyék figyelembe.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusának májusi támogató határozata és az ELTE Szenátusának június 27-i határozata ismeretében Palkovics László államtitkár 2016. július 1-jén már bejelentette a szervezeti átalakítás jóváhagyását, így a karok a nyár során már az egyeztetéseket és az elképzeléseket, terveket foglalták össze.

Tavasztól már ELTE-s diplomát osztanak

A Szombathelyen végző hallgatók 2017 tavaszán már az ELTE által kiadott diplomát kapják meg. A tanterveket pedig februártól egyeztetik, a Szombathelyen induló szakok listáját is felülvizsgálják.

Ezek mellett létrejön az ELTE Kancellária Szombathelyi Központ, amely a budapesti igazgatóság alá tartozva kezeli majd a helyi gazdasági, pályázati, igazgatási, műszaki, üzemeltetési és tanulmányi ügyeket.

A pedagógusképzés feladatait ellátandó Szombathelyen egy bölcsészettudományi, egy természettudományi és egy pedagógiai-pszichológiai intézet jön létre, Létrejön továbbá a Savaria Pedagógusképzési Módszertani és Továbbképzési Centrum, amely módszertani fejlesztésekkel és a továbbképzés várható új feladataival foglalkozik majd.

Megváltozik a Bolyai iskola neve is, a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az integrációt követően ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumként működik majd tovább.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Az ELTE-hez csatlakozhat a szombathelyi egyetem

A pedagógusképző, a természettudományi és műszaki kar is az ELTE égisze alatt működne.

Még az idén csatlakozhat az ELTE-hez a szombathelyi egyetemi központ

Ezt Hende Csaba jelentette be ma Szombathelyen egy eseményen.

Nemcsak ELTE-s diploma, még gimi is lesz Szombathelyen

Ma bejelentették a csatlakozást, és azt is megmutatták.

Már biztos, január 1-től az ELTE-hez tartozik a szombathelyi egyetem

A csődközelben lévő soproni egyetemet az állam segíti ki.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek