Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Thor pörölye ismét lecsap

Végre hozzánk is ideér a kalapácsot lóbáló Marvel-hős. Rajta kívül animált lovagot és skandináv thrillert is nézhetünk. Heti moziajánló.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amerikában a múlt héten mutatták be Thor legújabb kalandját és bár az ottani forgalmazók nem kockáztatták meg, hogy a pörölyös hős mellé mást is a vászonra küldjenek nálunk, van mellé választék. Moziajánló a 46. hétre.

A Bosszúállók csak a kezdet volt

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Thor: Sötét világ – Jól tudjuk, hogy a Marvelnél nem viccelik el a dolgokat. Olyan komplex világban gondolkodnak, ami filmeken keresztül átível, és ami végül egy egésszé áll össze. Ennek első gyümölcse volt a Bosszúállók, amelynek sikere után, most jön a második felvonásnak vagy fázisnak nevezett periódus. A Vasember 3 már többé kevésé ide tartozik, de Thor második filmes kalandja egészen biztos része a markáns második tervnek. Mivel Magyarország egy kis bünti miatt késve kapja meg a Disney-produkciókat, így már le lehet szűrni, hogy a világ nagyobbik felének ez a film bizony nagyon bejött. Leginkább azt dicsérik, hogy a képregénykarakter világa most elmozdult a fantasy felé és míg az IMDB-n Thor első filmje 7/10-en áll, addig a második már 7,7/10-et mutat. Bár a nézők 86%-a odavolt a filmért, a Rotten összesítése szerint, a kritikusok 65%-ra taksálják az alkotást. Egyébként tök mindegy, hogy milyen számokat mutat a film, a képregényrajongók úgyis jegyet váltanak rá.


Panelekkel felvértezve

Justin, a hős lovag – A spanyolok ismét animációs filmet szállítanak a héten. Ezúttal egy kottázható sztorival felvértezett, Justin lovag próbálja meg becsalogatni a kicsiket. Justin egy olyan világban él, ahol a lovagokat felváltották a hivatalnokok és semmi nyoma sincs már a villogó pajzsoknak és kardoknak. Hősünk azonban ebbe nem nyugszik bele, és elmegy kitanulni a kardforgató mesterséget. Amikor pedig országát veszély fenyegeti, na ki fogja megmenti azt a gonosz Sir Hercules markából? Mondtam, hogy kottázható.


Északi, fagyos thriller

Eltitkolt életek – Ezek az északiak bizony tudnak csontig hatoló thrillert gyártani, most itt van egy újabb. Amikor egy sikeres írónő Erica Falcks szülei váratlanul autóbalesetben elhunynak, akkor kezdenek felszínre kerülni olyan, eddig Erica által nem ismert tények édesanyjáról, amik azt sejtetik, hogy a mamának volt egy másik élete, amit a családja nem ismert. Időközben jelentkezik egy mostohatestvér is. Izgalmas nyomozás, zord északi környezetben, ezt ígéri nekünk az Eltitkolt életek.


A pőreség takar be leginkább fontokkal

A szenvedélyek királya – Erre a hétre is jut egy igaz történet. Bár most nem kalózokkal kell megküzdenünk, hanem bugyikkal és melltartókkal. Paul Raymond az '50-es években nyitotta meg London első igazán nagy sztriptíz bárját. És ha egy üzlet beindul. Akkor bizony a lányok mellé egy kis magazinkiadás is könnyen párosul ez pedig a Soho királya címig repíti emberünket. A csillogás mögött azonban ott volt az ember is, aki ugyanolyan gyarló és könnyen csábult, mint bárki más. Egy személyes történet tele sikerrel, kudarccal és emberi sorsokkal valamit Anglia korrajzával. Amennyire lehetett volna zseniális is, olyannyira nem jött ez most össze, legalábbis a kritikai oldalak szerint. IMDB: 5,8/10, Rotten: 55%.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés